Andrija Kuzmanović: Sve što radim u poslu pokušavam da nađem u sebi

U Beogradskom dramskom pozorištu glumi već deset godina, a odnedavno je i stalni član. Glumi u seriji „Biser Bojane“, snima film sa Darkom Bajićem, ima projekat sa Žarkom Lauševićem, igra u novoj predstavi „Lilijum“.

Gostujući u Beogradskoj hronici, glumac Andrija Kuzmanović naglasio je da se u Beogradskom dramskom pozorištu otvara festival koji se zove „Ruta“.

„To je regionalni festival koji znači nama glumcima. Imam 35 godina i ulazim u neke ozbiljnije godine. Festival nam je omogućio da radimo sa kolegama iz regiona i drago mi je da je Jug Radivojević, kao i Beogradsko dramsko imalo sluha za jednu takvu ideju“, rekao je glumac.

Takođe uz smeh dodaje da glumci kada se stalno zaposle izgube slobodu, a dobiju više posla.

„Već desetak godina sam u Beogradskom dramskom pozorištu, bio sam na trudničkom, porodiljskom i na paušalu, a sada sam konačno na plati. Moj put je uvek bio duži, ali meni u neku ruku interesantniji“, istakao je glumac.

Premijera predstave Lilijum koja se sprema u Beogradskom dramskom pozorištu izvedena je prvi put u oktobru 1952. godine, a tada su glumila velika imena poput Bate Paskaljevića i Ljube Tadića.

„Gledao sam brodvejska izvođenja predstave Lilijum, radili su komad i Mađari, jer je to napisao njihov pisac“, napominje glumac.

Reditelji uglavnom biraju glumce koji su ostvareni i koji su se potvrdili u nekim ulogama. Pokušavaju da zarobe glumca i da ga ukalupe, a to ne treba da se desi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво