„Moj jutarnji smeh“ i jedna od poslednjih uloga Nebojše Glogovca

U Beogradu je u toku 25. Festival autorskog filma u okviru kojeg su u glavnom programu i nova domaća ostvarenja. U susret premijeri predstavila se ekipa filma „Moj jutarnji smeh“, predvođena rediteljem Markom Đorđevićem, koji potpisuje scenario i montažu.

Autentična priča o zakasnelom odrastanju jednog tridesetogodišnjaka, jazu između staklenog zvona i surove realnosti, urušavanju porodice i preuzimanja odgovornosti izvedena je suptilnim emocijama, humorom i tugom koje se prožimaju u svakoj sceni.

Glavne likove tumače Filip Đurić, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, a jednu od svojih poslednjih uloga, lokalnog vidovanjaka odigrao je Nebojša Glogovac.

Atmosfera kragujevačkih naselja dočarava nepodnošljivu lakoću postojanja.

„Film je nastao fragmentarno. Beležio sam scene koje su mi delovale da dolaze sa mesta nekog ličnog nezadovoljstva i nesnađenosti mladog čoveka“, navodi Đorđević. 

U glavnom pogramu, u konkurenciji za nagradu „Aleksandar Saša Petrović“ prikazano je još jedno domaće debitantsko ostvarenje Asimetrija, rediteljke Maše Nešković.

Prema scenariju koji je nastao u saradnji sa Stašom Bajac i Vladimirom Arsenijevićem, prepliću se tri narativna toka i promena emotivnih odnosa tri para, sredovečnog koji se rastavlja, dvadesetpetogodišnjaka koji se zaljubljuju i dece koja provode poslednje dane školskog raspusta zajedno na beogradskim ulicama.

Mali filmovi, kako ih sami autori nazivaju, dela su o velikim ličnim temama utkanim u našu banalnu i poetičnu svakodnevicu, a „Festival autorskog filma“ je pravi poligon s kog se čuju hrabri novi glasovi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво