„S Tamarom u akciji“, skoro 100 porodica sa novim domovima

Tokom humanitarnog projekta i TV serijala „S Tamarom u akciji“, od februara 2016. do sada, unapredili smo životne uslove za 99 porodica, sa blizu 500 članova, od kojih je 300 dece.

Zahvaljujući Tamari i njenim majstorima, bolje živi 12 porodica sa teritorije severa Kosova, 28 porodica iz južne Srbije, 26 domaćinstava u istočnoj Srbiji, 14 porodica iz zapadne Srbije, dok 21 je nove domove u centralnoj Srbiji i Šumadiji dobila 21 porodica.

Renovirano je oko 8.500 kvadrata životnog prostora, donirano 20 plastenika i obrađeno oko 2.500 hektara zemlje, a desetoro ljudi je dobilo stalan posao.

U okviru specijalnih projekata ovog serijala, tim S Tamarom u akciji renovirao je i hemato-onkološko odeljenje Pedijatrijske klinike u Kragujevcu, prikupljena su sredstva za ugradnju prvog teretnog lifta u toj instituciji, urađena su dva stambena prostora za boravak šestoro obolelih od cerebralne i dečije paralize u Užicu (u okviru programa „Živeti uz tuđu negu i pomoć“) i kompletno su renovirane tri seoske osnovne škole, na teritoriji opština Knić, Vranje i Pirot.

Akcije su sprovedene zahvaljujući uspešnoj saradnji i podršci Javnog medijskog servisa Srbije i zahvaljujući izuzetnoj društvenoj odgovornosti sponzora emisije: kompanijama „Sika“, „Dunav osiguranje“, „Forma ideale“, „Voks elektroniks“, „Minoti“, „Sunce Marinković“ i „Zber banci“.

U dosadašnjim akcijama, kompanija „Sika“ učestvovala je sa 150 tona lepka za fasadu, 40 tona akrilnog maltera za fasadu, šest tona hidroizolacije, pet tona akrilne boje, 15 tona samonivelišuće mase za izlivanje podova, i oko 10.000 sanitarnih, akrilnih silikona i pur pena.

Kompanija „Dunav osiguranje“, osigurala je 76 domova i pokrila trošak od 40.000 evra za specijalne projekte u okviru našeg serijala. Kompanija „Forma ideale“ opremila je nameštajem domove za 99 porodica i pet institucija. To je: 105 kompletnih kuhinja, oko 400 kreveta, 105 ugaonih garnitura, 250 ormana, 350 stolova i oko 600 stolica.

Kompanija „Voks elektroniks“ opremila je 105 jedinica sa 105 kompleta bele tehnike: 105 frižidera, 105 električnih šporeta, 150 peći ili šporeta na čvrsto gorivo, 105 mašina za pranje veša, 105 televizora i oko 400 stotine aparata za održavanje higijene i lakše pripremanje hrane.

Kompanja „Minoti“ opremala je kupatila i kuhinje sa 5.000 kvadratnih metara keramike, 2.000 metara cevi za vodovod, 250 slavina, 150 bojlera, ogledala, tuš kabina i 110 kompleta galanterije. Kompanija „Hram 032“ iz Čačka omogućila je 400 vrata i blizu 4.000 prozora.

Kompanija „Sunce Marinković“ iz Kragujevca je, u dosadašnjoj saradnji u ovim akcijama učestvovala sa 140 unutrašnjih i spoljašnjih vrata i 300 prozora. Kompanija „Roda“ obradovala je 40 porodica sa prehrambenom robom i kućnom hemijom u iznosu od 2.000.000 dinara. „Zber banka“ finansijski je pomogla 24 porodice sa ukupno 1.700.000 dinara.

Svaka naša TV emisija, epizoda serijala, razlikovala se po opštini gde određena porodica živi.

„Osim građevinskih radova, trudili smo se da govorimo i o prirodnim lepotama svih krajeva naše zemlje, da prikažemo narodne običaje, tradiciju, značajne manifestacije, narodno graditeljstvo, da promovišemo kulturu i pravoslavlje.

Trudili smo se da ukažemo i na preduzetnike koji uspešno rade u seoskom okruženju, da promovišemo rad i pre svega sve reprezentativne aspekte naše domovine. Posebno smo ponosni na činjenicu da smo u većini lokalnih samouprava uspeli da animiramo javna preduzeća i privatnike da se priključe naših akcijama, u pomoći trećim licima bez ikakvog ličnog interesa. Zahvaljujući tome, bili smo u mogućnosti da prihvatamo i građevinski zahtevnije objekte.

Od početka emitovanja, S Tamarom u akciji na RTS 1, gotovo kontinuirano, tokom četiri godine ostvarujemo vrlo visoke rezultate gledanosti: prosečna gledanost iznosi 1.350.000 gledalaca po epizodi, sa prosečnim rejtingom 10.

Zahvaljujemo na podršci i praćenju svim vernim gledaocima emisije, kako u Srbiji tako i u inostranstvu, a obećavamo da ih ni ubuduće nećemo izneveriti.

Zajedno sa timom serijala, trudim se da, osim uspešno sprovedenih humanitarnih akcija, kroz emisije na pravi način promovišem i istinske ljudske i životne vrednosti, da ukazujemo na značaj porodice, slavimo život, afirmišemo zajedništvo i solidarnost, brižljivo akcentujući sve aspekte kojima se čuva i gradi naš nacionalni identitet.

Uz pomoć sponzora, uz partnersku podršku Javnog medijskog servisa odnosno saradnju sa čitavim kolektivom RTS-a (koji na pravi način podržava promociju ovog nacionalnog humanitarnog projekta i TV serijala), kao i zahvaljujući podršci kolega novinara iz mnogih domaćih print i elektronskih medija – imamo snage i ogromnu volju da nastavimo dalje.

Ono što smo postigli do sada, obavezuje nas da na istom nivou radimo i u narednim godinama. U ime cele ekipe, hvala svima koji su protekle četiri godine bili deo naših života.

Idemo dalje!“, poručuje Tamara Grujić.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво