Bolivudskog producenta ugostila premijerka Ana Brnabić

Srpska premijerka Ana Brnabić srela se s jednim od najuspešnijih indijskih producenata, Sađidom Nadijadvalom, koji je i glavni producent novog bolivudskog filma "Baaghi 3“, koji se trenutno snima u Srbiji.

Predsednica Vlade je posle susreta sa indijskim filmskim producentom Sađidom Nadijadvalom istakla da Srbija i Indija imaju sjajne odnose.

„Srećna sam što još jedna velika investicija dolazi u Srbiju. Već imamo dosta firmi iz Indije koje uspešno posluju u Srbiji, a ovakvi projekti Srbiju stavljaju na svetsku mapu“, navodi Brnabićeva i naglašava da se trenutno radi i na uvođenu direktnog leta Beograd - Nju Delhi.

Posle sastanka, jedan od najuspešnijih bolivudskih producenata i predsednik Asocijacije producenata iz Indije izrazio je oduševljenje gostoprimstvom ljudi od momenta kada je sleteo na aerodrom u Beogradu.

 

„Vaša zemlja je prelepa i posebno zahvaljujem predsednici Vlade Srbije što je direktno uključena u filmsku industriju. Gledanost mojih filmova meri se u milionima i za ovaj projekat koji snimamo u vašoj zemlji očekujemo isto. Kada naša produkcija snima u nekoj zemlji, turizam poraste deset puta“, rekao je Nadijadval.

Producentska kuća "Clockwork Films" iz Srbije nalazi se u fazi priprema indijskog akcionog filma Baaghi 3 koji predstavlja treći deo velike franšize bolivudske produkcije "Nadiadwala Entertainment" iz Bombaja. Reč je o visokobudžetnom filmu u režiji renomiranog reditelja Ahmeda Kana, s trenutno najvećom indijskom akcionom zvezdom Tiger Šrofom.

Snimanje filma realizuje se tokom novembra i decembra na lokacijama u Beogradu, Pančevu, Požarevcu i Kovinu. Realizacija filma Baaghi 3 podržala je Vlada Republike Srbije i Kabinet predsednice Vlade, ali i Ministarstvo odbrane i Vojske Republike Srbije.

Ovim projektom, Srbija i Indija učvršćuju međusobne odnose u kulturi, umetnosti i ekonomiji, u skladu sa Sporazumom dve vlade o saradnji u oblastima kulture, umetnosti sporta, mladih i medija.

broj komentara 0 pošalji komentar