Arnold Švarceneger i Linda Hamilton ponovo zajedno na filmu

Film „Terminator: Mračna subina“, čija je domaća premijera zakazana za 30. oktobar, prvi put posle 28 godina uspeo je da ujedini dobro poznati trio: dobitnika Oskara scenaristu Džejmsa Kamerona i glumce iz originalne postave –holivudske zvezde Lindu Hamilton i Arnolda Švarcenegera.

Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтон поново заједно на филму Арнолд Шварценегер и Линда Хамилтон поново заједно на филму

Tamo gde je sa pričom stao u Terminator 2: Sudnji dan iz 1991. godine, scenarista Džejms Kameron vraća se s najnovijim nastavkom franšize ustupajući rediteljsku palicu Timu Mileru, poznatom po blokbasteru Dedpul (2016).

Šta je to što je proslavljenog scenaristu Džejmsa Kamerona vratilo za spisateljski sto i uverilo ga da nastavi naučnofantastičnu priču o kiborgu iz apokaliptične budućnosti, koji dolazi u sadašnjost kako bi osigurao istrebljenje ljudske rase?

„Tokom godina, nastavio sam da se konsultujem s ljudima koji se bave veštačkom inteligencijom. Svi veruju da će se ona usavršiti toliko da će biti jednaka ili čak i veća od ljudskog uma. Takođe kažu da se neće pretvoriti u Skajnet, ali kako mi to možemo da znamo?“, objašnjava Kameron.

Razmišljjući kako veštačka inteligencija neometano nastavlja da se razvija, Kameron praktično nikada nije izgubio vezu sa pričom.

Scenarista ističe da su prvi filmovi o Terminatoru imali cilj da ozbiljno uplaše ljude od mogućnosti veoma mračne budućnosti.

„Ovaj film bavi se postojanjem pretnje od realne mogućnosti sukoba ljudi sa veštačkom superinteligencijom, što je danas mnogo manje naučnafantastika nego što je to bilo 1984. ili 1991. godine“, naglašava čuveni sineasta.

Reditelj i scenarista zajedno su se složili da je jedan od glavnih uslova za nastavak filma bio povratak Linde Hamilton pred kamere.

„Mislim da niko od nas nije mogao da zamisli nekog drugog u ulozi Sare Konor. Nismo mogli da povratimo Saru bez Linde“, rekao je Kameron, a glumica ističe da se nakon drgugog filma o Terminatoru osećala kao da je kompletirala svoj lik, od neprimetnog do žene-ratnika i da nakon toga nije imala potrebu da ponovo uskače u kožu čuvene heroine.

„Poslednjih 28 godina Sara se veoma izmenila i sada sam želela ponovo da je istražim“, zaključila je Linda.

U glumačkoj ekipi su i glumci Natalija Rejes, Gabrijel Luna, Dijego Boneta, Mekenzi Dejvis i drugi.

Karte za premijeru filma Terminator: Mračna subina su u prodaji na blagajnama svih bioskopa.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво