„Džudi“, film o holivudskoj legendi od 24. oktobra u bioskopima

Dugo očekivani biografski film o holivudskoj ikoni Džudi Garland stiže u domaće bioskope 24. oktobra. Svečana premijera filma održaće se dan ranije u bioskopu „Sinepleks“ tržnog centra „Ušće“, a karte za premijeru su već u prodaji.

„Џуди“, филм о холивудској легенди од 24. октобра у биоскопима „Џуди“, филм о холивудској легенди од 24. октобра у биоскопима

Rene Zelveger oduševila je kritiku širom sveta svojom glumom i transformacijom.

Producenti i reditelj nisu imali dilemu kada su pozvali poznatu glumicu da igra u ovom filmu, a i Rene se odmah zainteresovala za ulogu, možda i zbog činjenice da je i sama veliki obožavalac filmske dive.

„Ovo je bila prilika i izazov koji nisam smela da propustim. Džudi Garland smatraju jednom od najlepših i najsnažnijih glasova u svetu zabave svih vremena. Prvo sam bila iznenađena zašto su onda pozvali mene za tu ulogu“, duhovito je odgovorila Rene kada su je upitali da li se dvoumila da prihvati ulogu.

Ovo je prvi celovečernji film o jednoj od najvećih ikona Zlatne ere Holivuda, posle mnogobrojnih biografija, dokumentarnih filmova i serija. Razlog zašto se toliko čekalo na film se možda može naći u jednom od najpoznatijih citata same Džudi Garland: „Uvek budi prvorazredna verzija samog sebe, umesto drugorazredna verzija nekog drugog“.

Film prati Džudi Garland koja stiže u London 1968. godine na seriju rasprodatih koncerata u čuvenom klubu "Talk of the Town".

Trideset godina nakon njene legendarne uloge u filmu Čarobnjak iz Oza, Džudin glas je već oslabio, a drama njenog života je u punom jeku.

Sprema se da peti put uplovi u bračne vode i još uvek veruje u ljubav. Ali, i dalje je ranjiva. Od 47 godina života provela je radeći 45, umorna je i more je uspomene na izgubljeno detinjstvo u Holivudu, a sve što želi je da bude kod kuće sa svojom decom. Da li će imati snage da nastavi dalje?

Rene Zelveger, dobitnica Oskara za film Hladna planina (i još dve nominacije za filmove Dnevnik Bridžit Džouns i Čikago), već se pominje u trci za Oskara za ulogu holivudske ikone Džudi Garland u filmu Džudi.

U glumačkoj elipi si i Džesi Bakli (Rat i mir), Fin Vitrok (Američka horror priča) i Majkl Gambon (Hari Poter). Reditelj filma je Rupert Guld.

U filmu ćemo slušati neke od njenih najpoznatijih pesama, uključujući i legendarnu pesmu Iznad duge (Over the Rainbow). Film Džudi je oda njenom nezaboravnom glasu, želji za ljubavlju i životom i neprolaznom stilu ove holivudske ikone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво