Serija „Grupa“ nedeljom na RTS-u

Nova serija „Grupa“ obeležiće ovu jesen na RTS-u. Posle Dnevnika u pola osam, svake nedelje na Prvom programu.

Radio-televizija Srbije predstavila je u nekoliko prethodnih godina televizijskoj publici u Srbiji žanr kriminalističkih serija koje u svetu prave veliki uspeh. Serija Grupa, koja će obeležiti ovu jesen još jednom će podići standarde serijskog programa.  

Nova drama o borbi kriminalnih klanova je realistična priča o životu, društvu i gradskom podzemlju. Na seriji Grupa radilo je više reditelja i scenarista. Veći deo ekipe su mladi glumci potpomognuti starijim kolegama. Tema je podjednako važna za svaki uzrast.  

„U seriji se govori o pojavi narkomanije u školama. Mi govorimo o jednoj temi koja je jako ozbiljna, koja mene vrlo zanima. Nisam imao dilemu kada sam pročitao scenario da li da radim ili ne, zato što sam i sam roditelj i mislim da je to jedno od najvažnijih pitanja trenutno“, naglasio je član glumačke ekipe Grupe Vojin Ćetković.

Mladoj generaciji glumaca, prilika da prikažu društvo, okruženje i uslove u kojima žive, bila je poseban izazov.

„Svakako smo svedoci vremena u kome živimo, ove centrifuge u koju smo ubačeni svi mi. To se svakako odražava najviše na omladinu, mogu da kažem moju, ali i starije generacije. Mislim da je uzrok svega toga nedostatak ljubavi“, ocenila je glumica Tijana Marković.

Grupa drugačija od drugih serija žanra krimi-triler

„Ona je jedna moderna dinamična dramska serija, koja u sebi ima i porodičnu dramu i elemente trilera. Svi likovi su bili dosta lepo okarakterisani, imali su neku različitost, neki život u sebi“, objasnila je proslavljena glumica Branka Katić.

Sve što je vezano za ovu seriju, nosi oznaku „grupa“, jer je radila grupa reditelja, grupa scenarista i grupa mladih glumaca, rekao je gostujući u Jutarnjem programu, Ivan Stefanović, jedan od sedam reditelja serije Grupa.

Grupa nije klasična policijska serija o istrazi, nije slika srpskog društva i omladine, niti je čini samo ljubavni zaplet. Ova složena drama, realistična je priča o stvarnom životu, a porodične priče, svet gradskog podzemlja i sveprisustvo savremenih tehnogolija, isprepleteni su i čvrsto povezani. 

Glumica Milica Trifunović koja u seriji tumačite lik inspektorke Marte smatra da je serija zanimljiva za sve generacije i da će gledaoci svih generacija uspeti da se povežu sa likovima.

Serija Grupa teži da proširi i produbi sliku uslova, uticaja i okruženja glavnih likova, što doprinosi boljem razumevanju tema, likova, zapleta, ali donosi i humor, uzbuđenje, vezivanje i proživljavanje za gledaoce. 

Veći deo ekipe serije čine mladi glumci u glavnim ulogama, a pomažu im starije kolege.

„Posebno smo ponosni na četvoro mladih glumaca, Denisa Murića, Pavla Mensura, Ivanu Zečević i Marka Milivojeva, koji imaju dvadesetak godina i oni su u ulogama tih tinejdžera koji ulaze u svet droge, dilovanja i kriminala. Serija u 11 epizoda prati njihove sudbine. Glumački veterani su ovde samo podrška“, naglašava reditelj.

Ovaj projekat nastaje već pet godina. Još pre pet godina je snimljena pilot epizoda i sada je konačno urađen ceo projekat.

„Zanimljivo je to da je deo i glumačke ekipe od pre pet godina bio izabran da igra u ovakvom jednom projektu, tako da su neki ostali u istim ulogama, neki su pak ostarili, pa su dobili neke druge, a došli su neki novi“, dodaje Stefanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво