Serija „Grupa“ od 13. oktobra na RTS-u

U nedelju, 13. oktobra, počinje emitovanje nove serije „Grupa“ od 20.00 na Prvom programu RTS-a. Serija je angažovana priča o tome kako mladi ljudi nesmotreno ulaze u svet kriminala.

U seriji se govori o problemima mladih, o roditeljima i njihovoj borbi u naporima da pomognu svojoj deci. Tu su i inspektori koji pokušavaju da uhapse one koji su decu uvukli u svet kriminala. 

Serija ima sedam reditelja. 

„Kreatori serije su Uroš Tomić i Dragan Đurković, i oni su odlučili da mi reditelji, sa različitim estetikama i pristupima, možemo da se dopunjavamo i napravimo nešto zanimljivo. Pre svega zbog toga da svaki reditelj imao fokus na svoju epizodu i da je uradi maksimalno dobro“, kaže rediteljka Jelena Gavrilović.

Ivana Zečević tumači lik devojke Petre, koja nesmotreno ulazi u svet kriminala i koja ima probleme u komunikaciji sa majkom.

„Petra je hrabra devojčica koja se bori da opstane u surovom svetu i okolnostima koje nisu baš najbolje kao ni njena porodična priča. Mislim da će se mladi prepoznati i da smo uboli tu neku srž...“ , rekla je, gostujući u Beogradskoj hronici, Ivana Zečević

U seriji glumi više od 80 glumaca različitih generacija.

Bojan Žirović u seriji glumi inspektora, lika koji „igra po pravilima“.

„Serija prati tri grupe – prati tinejdžere, koji na razne načine žive svoje živote, pratimo policajce, koji vrše tu istragu, i pratimo neke privrednike i taj neki vrh i političkog života i nekog privrednog života, koji opet, radi neke stvari i pozitivne i negativne. Lepo je što sve te aspekte, serija ne tretira crno-belo, već na pravi način i sa pravom merom tretira sve te probleme“, izjavio je Žirović.

Serija, koja kao složena, realistična drama jeste priča o stvarnom životu, kroz likove i zaplete donosi uzbuđenje ali i humor. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво