„Dug moru“ – priča o ljubavi, žrtvi i porodici

Radio-televizija Srbije od ponedeljka, 7. oktobra, počinje sa prikazivanjem nove domaće serije, „Dug moru“, u režiji Gorana Gajića.

Dramska serija sa elementima nadrealnog, spaja prošlost i sadašnjost i gradi porodičnu i kriminalističku dramu kompleksnih junaka, koji sudbine prenose u mističnoj atmosferi.

Priču otvara mit da je more početak i kraj svega i izvor života i opstanka.

„Ne samo metaforički nego i literarno, trebamo shvatiti da more treba čistiti, što je moguće više, da taj Bokokotorski zaliv u kojem smo snimali bude još lepši“, smatra reditelj serije, Goran Gajić.

Priča o ljubavi, žrtvi i porodici oživljena je na ekranu u obliku trilera, misterije i drame.

„Bilo je jako uzbudljivo raditi na jednoj seriji u kojoj se toliko mešaju žanrovi i Goranove zamisli koje su se menjale iz dana u dan“, ističe glumica Bojana Maljević.

Glavni lik u seriji ima veliki dug i nezgodnu prošlost.

„To što ga muči i što ga izjeda, mislio je da je završio sa tim. Problem je da ga je stavio pod tepih, ali svi znamo da ono što pokušavamo da sakrijemo i podvučemo pod tepih, kad-tad izađe na površinu i skuplje je nego da smo odmah krenuli u rešavanje tog problema“, navodi Dragan Mićanović, jedan od glavnih protagonista serije Dug moru.

Serija će se prikazivati svakog ponedeljka od 20 časova na Prvom programu RTS-a.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво