Pilot epizode serija RTS-a na festivalu „Lajf“

U Leskovcu se održava 12. Internacionalni festival filmske režije. U takmičarskom delu do nedelje biće prikazano osam filmova sa prostora nekadašnje Jugoslavije, a prvi put na ovom festivalu predstavljane su i nove serije koje će biti emitovane i na kanalima RTS-a. Leskovčani će videti pilot epizode serija „Grupa“, „Dug moru“, „Biseri Bojane 2“ kao i film Gorana Markovića „Delirijum tremens“.

Devet filmova u glavnom programu, osam u takmičarskom, od toga pet ostvarenja iz Srbije, dve srpske premijere. Od ove godine na „Lajfu“ (LIFFE) predstavljanje i novih televizijskih serija. Na RTS-u od jeseni novi projekti koji već sada izazivaju veliko interesovanje. Serija Grupa pravi produkcijski poduhvat koji je dao šansu novoj generaciji glumaca i reditelja.

„Kreće 13. oktobra. Očekujem da će publika dobro reagovati zato što će videti nova lica“, kaže reditelj Uroš Tomić.

„Mislim da su ovakvi projekti malo zrno nečeg što vuče ka nekim promenama u sistemu razmišljanja“, smatra glumac Irfan Mensur.

Do kraja festivala u Leskovcu će biti predstavljene i serije Dug moru koji će se osim na RTS-u emitovati i kanalu Superstar i Biseri Bojane 2.

„Da ugostimo asocijaciju filmskih reditelja Evrope, oni su izrazili želju čuli su za ovaj festival da sledeće godine ovde naprave svoju skupštinu“, ističe reditelj i umetnički direktor festivala Darko Bajić.

„Puno pohvala dobijamo i to nas sve čini veoma srećnim“, kaže direktor LKC-a, Sanja Conić.

Ko će dobiti Gran-pri „Živojin Žika Pavlović“ za najbolji film znaće se u nedelju kada će biti prikazani i filmovi Pepe, jedan uzvišen život – Emira Kusturice i Delirijum tremens, koji će kao seriju gledaocu moći da gledaju na RTS-u.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи