Miloš Radović pobednik konkursa RTS-a

Najbolje autorsko delo na javnom anonimnom konkursu RTS-a za potrebe domaćeg igranog serijskog i televizijskog programa je rad pisca i reditelja Miloša Radovića iz Beograda.

Na osnovu Odluke stručnog žirija o izboru scenarija za najbolje autorsko delo na „Javnom anonimnom konkursu za izbor originalnih priča, odnosno razrađenih sinopsisa i iz njih izvedenih originalnih scenarija, za potrebe razvoja domaćeg igranog serijskog televizijskog programa“, autor nagrađenog scenarija za igranu TV seriju Sva čuda ljubavi, pod šifrom „MM2“, je danas u Redakciju dramskog i domaćeg serijskog programa RTS doneo kopiju dela gorenavedenog naslova i dokazao svoje autorstvo.

Na osnovu kopije dela koje je autor predstavio utvrđena je istovetnost sa na Konkurs predatim delom i otvaranjem koverte u kojoj se nalazilo rešenje šifre sa podacima o autoru, konstatovano je da je u pitanju istoveno delo i da je njegov autor pisac i reditelj Miloš Radović iz Beograda.

Na ovome događaju bili su, pored autora Miloša Radovića, prisutni i Marko Novaković, Odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa RTS i Saša Radojević, predsednik žirija Konkursa i urednik složenih projekata u Redakciji dramskog i domaćeg serijskog programa RTS-a, koji je, zajedno sa članicama žirija – dramaturškinjama Kristinom Ðuković i Nedom Radulović, doneo odluku o nagrađenom tekstu.

U narednom periodu RTS će sa Milošem Radovićem sklopiti autorski ugovor kojim će biti regulisana nagrada koju je osvojio, kao i ostala prava i obaveze, a novčani deo nagrade iznosi 1,2 miliona dinara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво