Biković: Na LIFFE-u sam osetio potrebu publike za kvalitetnim sadržajem

Po veče 12. Leskovačkog internacionalnog festivala filmske režije LIFFE u sredu, 18. septembra obeležili su filmovi „Balkanska međa“ Andreja Volgina i „Ti imaš noć“ čiji je autor Ivan Salatić gost festivala, dok je glumac Miloš Biković, na tribinskom programu „U krupnom planu“, razgovarao sa festivalskom publikom u Bioskopu LKC.

Miloš Biković koji je sinoć svečano otvorio 12. LIFFE festival na današnjoj konferenciji za medije istakao je da je u osnovi festivala ono što je nevidljivo i što se teško može definisati – magija živog kontakta.

„To je neka iskra koja je neophodna festivalu da bi bio živ, čak i kada govorimo o festivalima koji imaju velike budžete i glamurozne goste. Ako nema te iskre i te strasti, festival je mrtav. Ja sam sinoć osetio tu energiju i potrebu kod publike za kvalitetnim sadržajem, i mislim da je zbog toga ovaj festival tako uspešan. Svakako da iza toga postoji i veliki rad, ali mi je veoma drago što je Leskovac pokazao toliko visok nivo kulture, posebno kada imamo u vidu prethodni period u kojem je Srbija imala jednu dekadenciju i pad kad je u pitanju kultura“, objasnio je popularni umetnik.

Miodrag Radonjić, glumac i ko-producent filma Balkanska međa koji je prikazan nakon svečane ceremonije otvaranja, istakao je uspešnost festivala i potrebu da se on razvija i raste iz godine u godinu.

„Meni je ovo druga godina zaredom da sam gost na festivalu LIFFE i drago mi je da vidim da se festival razvija i kreće se u pravcu u kojem će postati jedan od najznačajnijih u regionu uskoro“, zaključio je Radonjić.

Biković i Radonjić govorili su o nastavku filma Južni vetar i serije čije se prikazivanje očekuje na jesen 2020. godine. Glumci su tom prilikom rekli da im serija dozvoljava više dramaturškog prostora da naprave kvalitativan skok i da će se umesto dosadašnje priče o kriminalu, u seriji dotaći i ozbiljne kritike i dijagnoze društva.

Među novim glumcima koji će se pojaviti u seriji su Miki Manojlović, Aleksandar Srećković Kubura, Ljubomir Bandović, Ivan Mihajlović, Vuk Kostić, Tamara Krcunović, Mladen Sovilj, Aleksandar Gavranić i drugi. 

Publika će večeras u Takmičarskom programu moći da pogleda filmove Poslednji Srbin u Hrvatskoj (Bioskop LKC, u 19.30), Glumim, jesam (Narodno pozorište, u 19 časova), Sam samcat (Bioskop LKC, u 21.30) i Kralj Petar Prvi (Narodno pozorište, 21 čas), koji je ovogodišnji srpski kandidat za Oskara.

U programu Studentski film, od 23 časa, u Bioskopu LKC će biti prikazani studentski filmovi iz BiH i Slovenije. 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво