Negodovanje zbog „Džokera“ i Kusturičina počast Mihiću za kraj Mostre

Dodelom nagrada u Veneciji je završen 76. međunarodni filmski festival. Zlatni lav za najbolji film dodeljen je američkom filmu „Džoker“, što je publika dočekala zvižducima. Emir Kusturica odao je počast nedavno preminulom scenaristi Gordanu Mihiću.

Nakon što su aktivisti i borci protiv globalnog zagrevanja zviždali na crvenom tepihu, na svečanoj dodeli nagrada u sali „Grande“, publika je sasvim opravdano zviždala proglašenom pobedniku – distopijskom filmu Džoker o ranim počecima Betmenovog neprijatelja.

Sa odobravanjem je pozdravljana odluka glavnog žirija prevođenog Argentinkom Lukresijom Marsel da Gran-pri pripadne istorijskoj drami o aferi Drajfus Optužujem u režiji Romana Polanskog.

Pre nego što je saopštio odluku svog žirija da nagradu „Luiđi de Laurentis“ za najbolji debitantski film dodeli Sudancu Amdžadžu Abu Alalu za delo Umrećeš u dvadesetoj, naš proslavljeni reditelj Emir Kusturica odao je počast nedavno preminulom scenaristi Gordanu Mihiću.

„Reč je o čoveku koji je svojim delima mnogim ljudima učinio život lakšim i lepšim i koji je pored mnogih scenarija, napisao dva za moje filmove Crna mačka, beli mačor i Dom za vešanje“, istakao je Kusturica. 

Na zadovoljstvo filmofila u Sribiji, najbolji naslovi ovenčani nagradama, naći će se na predstojećim domaćim festivalima, ali i u bioskopima.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво