Nagrada niškog filmskog festivala za najbolje glumačko ostvarenje – Tihomiru Staniću

Gran-pri Naisa, za najbolje glumačko ostvarenje na 54. festivalu domaćeg igranog filma, koji je završen u Nišu, dobio je Tihomir Stanić, za ulogu u filmu „Delirijum tremens“, u režiji Gorana Markovića, u produkciji naše kuće.

Tihomir Stanić nagradu je posvetio pokretu „Odbranimo reke Stare planine“, a dobitnici nagrada „Carica Teodora“ i „Car Konstantin“, Nataša Ninković i Sergej Trifunović, nagrade su posvetili kolegi Nebojši Glogovcu, koji bi 30. avgusta napunio 50 godina.

Delirijum tremens, film Gorana Markovića u produkciji RTS-a, posle festivala počeo je da se prikazuje u bioskopima, a Gran-pri Naisa za Tihomira Stanića, je već četvrta nagrada.

„Film je posvećen Predragu Ejdusu, ali, prepoznaju se u toj ulozi, i u tom filmu, mnogi naši glumci, i mi prepoznajemo mnoge glumce koji nisu više sa nama fizički, ali su ostavili traga i srpskoj kinematografiji i kulturi“, rekao je Tihomir Stanić.

Jedan od tih velikana svakako je i glumac Nebojša Glogovac kome su  njegove kolege sa klase Nataša Ninković i Sergej Trifunović,  ovogodišnji „Carica Teodora“ i „Car Konstantin“, partneri iz filma Ajvar,  posvetili nagrade.

„Čovek koji je spojio nas večeras, i kome ja posvećujem ovu nagradu, koji je obeležio život naš i vaš, i život ovog festivala, i koji je rođen pre samo, samo 50 godina, je Nebojša Glogovac“, izjavila je Nataša Ninković.

„Film je o umiranju ljubavi. Mislim da svako ko je ikada voleo i bio u vezi, može da se pronađe u ovom filmu. Da li je ta veza krunisana brakom ili je prosto ostala na nivou veze, to je sigurno tema koja će nas sve dirnuti“, rekao je Sergej Trifunović

Povelje za izuzetne uloge dobili su glumci iz filma Šavovi, Marko  Baćević i Snežana Bogdanović, a najbolje epizode ostvarili su Vesna  Čipčić i Radovan Vujović. Tročlani žiri odluke je doneo jednoglasno.

„Valjda je sreća što, poprilično su nam ukusi isti, pa je bilo lako i jednoglasno smo doneli sve odluke“, ispričala je Nela Mihailović, predsednica žirija.

Sva dešavanja oko festivala ove godine vraćena su u hotel „Ambasador“, a niška publika je po tradiciji, bila uz glumce.

„Poznato je u našoj branši da je vaš aplauz najjači i onaj koji se najduže pamti. Ako je zbog nečeg ovaj festival značajan, i ako ga je neko održao, to ste bili upravo vi, niška publika“, navela je glumica Nataša Ninković.

Iako dugi niz godina Gran-pri Naisa nije dodeljen glumici, nagrade sa filmskih susreta svima znače, jer je jedino niški festival posvećen  glumačkim ostvarenjima.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара