Produkcija RTS-a u punom sjaju na festivalu u Vrnjačkoj Banji

Na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji prikazani su filmovi Gorana Markovića „Delirijum tremens“ i „O životu i o smrti“ scenariste Predraga Perišića. Produkcija RTS-a je predstavljena u punom sjaju na Festivalu koji će svečano biti zatvoren u subotu proglašenjem dobitnika nagrada.

Deset stepeni na Letnjoj pozornici i umetnosti odana publika u Vrnjačkoj Banji, obeležili su projekcije filmova u produkciji RTS-a. Dobra sezona za srpski film i odlična za RTS, jer Delirijum tremens i O životu i o smrti osvajaju aplauze i nagrade.

„Ja uđem da bih video kako publika reaguje na film, da čujem gde se smeju, da čujem i vidim kako to živi sa publikom. Ja se ne plašim, ni neuspeha ni uspeha, mislim da je to najveći kvalitet koji trenutno imam kao glumac“, kaže Tihomir Stanić.

Njegov kolega Srđan Timarov posebno ceni Markovićev rad: „Kada Goran Marković pozove, ja ni ne pitam šta je. Samo kažem da“.

Smeh i preispitivanje glumačke sudbine, a zatim osetljiva i bolna priča o bombardovanju RTS-a.

„Televiziju doživljavam kao neku vrstu svetionika koji osvetljava različite ljude i događaje i prosto ih čuva od zaborava. Mislim da na ovaj način, tim umetničkim izražavanjem neke istorijske činjenice čuvamo od zaborava“, objasnio je scenarista ostvarenja O životu i o smrti Predrag Perišić.

„Mislim da je ovo izuzetno dragoceno za život filma. Drugačije je kada se film prikaže na 20 godina bombardovanja RTS-a i to u sklopu celog podsećanja i večeri i komemoracije u Aberdarevoj“, naglasio je glumac Nebojša Milovanović.

U Vrnjačkoj Banji najavljena je i nova produkcija RTS-a. Reč je o seriji Proleće na poslednjem jezeru, po scenariju Vuleta Žurića u režiji Filipa Čolovića.

Priča prati Ivu Andrića i druge diplomate koje je Treći rajh posle bombardovanja Jugoslavije zatvorio u hotel na Bodenskom jezeru. Snimanje je planirano za oktobar.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво