Siniša Pavić se vraća na TV ekrane sa „Junacima našeg doba“

Publika koja se uželela likova i zapleta Siniše Pavića neće morati još dugo da čeka na njegovo novo ostvarenje. U toku je snimanje serije „Junaci našeg doba“. U pitanju je socijalna komedija sa više od 50 velikih uloga, to jest likova iz svih slojeva današnjeg društva.

Na Kopitarevoj gradini u Beogradu odigrava se glavna radnja serije Junaci našeg doba. Na čelu ekipe koja, ovih nedelja, vredno radi na ekranizaciji teksta Siniše Pavića, nalazi se reditelj Mihailo Miša Vukobratović.

„Svaki posao sa Sinišom je izazov zato što on vrlo pažljivo i pednatno radi svoj posao, pa se i mi trudimo da tako radimo. Ovo je bilo posebno, pošto mislim da ništa nije radio šest godina, praktično od Bele lađe. Ovo je očigledno i za njega bio izazov veliki da u 76. godini počne da piše ponovo. Nikada on nije ni prestajao“, objašnjava reditelj.

Prva sezona serije, ocenjuje Vukobratović, biće izuzetna po sadržini jer je Pavić ovog puta obuhvatio sve društvene slojeve, veoma široku lepezu likova, to jest preko 50 velikih uloga. Radnja se dešava u Beogradu danas, ovde, sa svim problemima i izazovima koje ovo vreme i društvo nosi u sebi.

„Reč je o socijalnoj komediji, ali i socijalnoj drami i jednoj društvenoj kritici i ozbiljnoj analizi našeg društva danas", ističe Vukobratović.

U ekipi su vrlo mladi glumci u velikim ulogama, ali i doajeni srpskog glumišta.

„Vrlo je važno napraviti dobre odnose na setu, važna je podela jer glumci nose seriju i donose gledaocima. Oni treba da gurnu u prvi plan sve ono što mi radimo“, naglasio je reditelj serije.

Eva Ras tumači ulogu baba-tetke Stane.

„Rekla bih da nisam samo saradnik u ekipi nego i najveći fan Siniše Pavića, jer obožavam sve što on radi. Mislila sam da posle 60 godina glumačke karijere za mene više nema teške uloge, ali Siniša je sad napisao ulogu koja mi je vrlo teška. Ova baba, Čučuk Stana koju igram je pametnija od mene, a to je teško igrati“, istakla je proslavljena glumica i pohvalila reditelja i kolege glumce koji joj pomažu da iznese rolu.

Baka koja je neka vrsta hroničara, nezadovoljna je i nema dobar odnos sa unukom.

„Ovo je prvi put da imam neprijateljski odnos sa unukom i da više volim sestričinu koju igra Marija Vicković, nego njenog sina“, objašnjava Eva.

Unuka igra Rade Maričić, mladi glumac kome je ovo prva uloga.

„Sredinom aprila sam imao diplomsku predstavu, a mislim da je dve-tri nedelje kasnije, početkom maja, počelo je snimanje. Uloga Srđana mi je bliska jer sam i sam do skoro bio u sličnoj situaciji - završavam fakultet i pitam se šta posle, nema posla i situacija je takva kakva je. Srđan studira prava i radi kao konobar da bi skinuo teret sa majke i sa tetke, ali razmišlja o tome da ode, da ne živi ovde“, objasnio je mladi glumac.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво