Festival u Drvengradu po sedmi put

Kustendorf klasik, sedmi festival ruske klasične muzike, svečano se otvara večeras. Festival u Drvengradu do 12. jula obeležiće koncerti, nastupi, majstorske radionice.

U ulozi melanholičnog junaka simfonije „Harold u Italiji" Hektora Berlioza, na svečanom otvaranju sedmog Kustendorf klasika nastupiće violista Jurij Bašmet, uz Simfonijski orkestar „Kustendorf" i pod dirigentkom palicom maestra Srboljuba Dinića.

„Tehnički ovo delo nije zahtevno jer je simfonija sa solom, a ne koncert za violu.
Moram da se zagrejem, obrijem i budem na sceni. Prvi put sam ovde i ovo je raj za dušu"rekao je violista Jurij Bašmet.

Lista izuzetnih muzičara, biće zaokružena i dolaskom jermenskog čeliste Nareka Haknazarjana. Kada je o njemu reč, kritika i publika u svetu ne štede komplimente.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво