RTS Planeta projekat od nacionalnog značaja

Posle nagrada za najbolju veb aplikaciju i za najbolji IT biznis projekat, sinoć je u Vrnjačkoj Banji na osmom Bistu, RTS-u dodeljena nagrada za projekat godine od nacionalnog značaja u 2018. godini za Internet TV i radio platformu Planeta.

Više od 420 hiljada registrovanih korisnika širom sveta, potvrda je kvaliteta RTS-ove platforme Planeta. Korisnici iz dijaspore najviše su zainteresovani za reportaže iz Srbije, posebno za segment Moj grad, sa prilozima iz 26 gradova. Nagrada RTS-u dodeljena je na otvaranju osmog Međunarodnog biznis samita u Vrnjačkoj Banji.

„Ono što je posebno značajno da kada poslovna javnost, kada oni koji dosta putuju, oni koji znaju kako se razvijaju tehnologije širom sveta, prepoznaju u našoj platformi RTS Planeta nešto što nigde drugde nisu videli, znači da smo napravili zaista značajan projekat koji je prepoznat ne samo u Srbiji, već i širom sveta“, veruje doc. dr Tatjana Ćitić, pomoćnica izvršnog direktora Sektora za razvoj i nove poslove RTS-a.

„Ova platforma jeste bitna i za razvoj privrede i za razvoj turizma. Uopšte, za očuvanje nacionalnog identiteta, kulturne baštine. Ona je svojevrsna pormocija i našeg stvaralaštva, svega onoga što Srbiju čini Srbijom i najlepše iz Srbije može da bude dostupno i već je dostupno na RTS Planeti. U ovom trenutku razmišljamo kako da našu platformu učinimo još dostupnijom našim korisnicima. Razvijamo aplikaciju za smart televizore, tako da je to prvi sledeći korak“, najavljuje dr Ćitić.

U regionalnoj Privrednoj komori Kraljevo, prepoznali su značaj ovakvih skupova, kao šansu za razvoj turizma i privredna ulaganja.

 „Mi smo već imali slučajeva da su ljudi i kroz taj portal prepoznali gde bi imali interes da nešto ulože i na taj način je jedna vrsta marketinga cele naše države, ne samo Kraljeva i Vrnjačke Banje, nego svih potencijalnih mesta gde i naša dijaspora, ali i strane firme mogu naći mesto za ulaganja“, ističe Zvonko Tufegdžić, direktor Privredne komore Kraljevo.

Na osmom Međunarodnom biznis samitu koji traje do nedelje, oko 500 učesnika iz zemalja regiona, razgovaraće o novinama i unapređenju razvoja privrednih grana, a planirano je potpisivanje ugovora o poslovnoj saradnji u oblasti turizma i nauke.

„Mi kao organizatori pokazujemo kako se kultura, tradicija, nauka i biznis odlično dopunjuju, ali i kvalitetno umrežavaju“, naglašava Marija Jovičić, predsednica organizacionog odbora Bista 2019.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво