„Južni vetar“ otvara ovogodišnji „Filmstrit“

Na Studentskom trgu biće otvorena nova, deveta, sezona najpoznatijeg besplatnog letnjeg bioskopa u Beogradu – „Filmstrit“, projekcijom srpskog akcionog filma „Južni vetar“

Apsolutni sinonim leta u Beogradu, „Filmstrit“, će i ove sezone obradovati stanovnike i posetioce našeg glavnog grada koji će na najlepšim gradskim trgovima, parkovima i šetalištima, imati priliku da uživaju u dve pozorišne predstave i 23 projekcije klasika svetske kinematografije i najnovijih blokbaster hitova.

Manifestaciju će ove godine otvoriti domaći akcioni film Južni vetar koji je postigao ogroman uspeh, a publici u parku će se obratiti naše mlade glumačke zvezde, Jovana Stoiljković i Miodrag Radonjić, koje tumače jedne od glavnih uloga u ovom ostvarenju.

Zahvaljujući sjajnoj glumačkoj ekipi koju, pored pomenutih, čine i Miloš Biković, Nebojša Glogovac, Dragan Bjelogrlić i Miloš Timotijević, pod rediteljskom palicom Miloša Avramovića, Južni vetar je postao najgledaniji domaći film u poslednjih 20 godina.

Tokom prošle godine, film je u bioskopima pogledalo čak milion ljudi, a oni koji večeras posete „Filmstrit“ u Studentskom parku imaće priliku da ga gledaju pod otvorenim nebom i zvezdama.

Studentski park, Kalemegdan, Tašmajdan, Kosančićev venac, Dorćol, Cvetni trg i ostale lokacije u periodu od 21. juna do 11. septembra ugostiće Šerloka Holmsa, Meri Popins i Marvelove junake, kao i popularna ostvarenja sedme umetnosti, poput filmova Denkerk, Početak (Inception) i Devojka sa tetovažom zmaja.

„Filmstrit“ i ove godine veliku zahvalnost za podršku projektu duguje svojim partnerima, Ambasadi Sjedinjenih Američkih Država, Gradu Beogradu, Opštini Stari grad, agenciji "Red Communication", kao i kompanijama "Jaffacakes" i "Unilever".

broj komentara 0 pošalji komentar