Psihološki triler o ubistvima pod hipnozom „Anđeo čuvar“ u bioskopima od 20. juna

Glumac Rade Šerbedžija, nastupa na otvaranju Belefa, u predstavi „Antigona – 2.000 godina kasnije“, a dan ranije, 20. juna, u bioskopima širom Srbije počinje da se prikazuje film „Anđeo čuvar“, u kome glumac tumači jednog od glavnih likova – doktora Dabrovskog.

Anđeo čuvar (Guardian Angel) je psihološki triler zasnovan na istinitom događaju o zapanjujućoj seriji ubistava pod hipnozom, koji su se odvijali u Danskoj pedesetih godina prošlog veka, u režiji renomiranog finskog reditelja Arto Halonena i sjajnom međunarodnom glumačkom glumačkom postavkom predvođenom Radetom Šerbedžijom, Džošom Lukasom i Pilu Asbekom. 

Anđeo čuvar prati inspektora Andersa Olsena (Pilu Asbek) koji rešava slučaj pljačke i dvostrukog ubistva, uz sumnju da je počinilac izmanipulisan zbog zloupotrebe hipnoze i tako naveden na spomenuti zločin. Priča se zasniva na istinitim događajima i šokantnoj kriminalističkoj istrazi koja je potresla Dansku. U rešavanju istrage, Olsen traži pomoć čuvenog psihijatra specijalizovanog za hipnozu, Dr. Dabrovskog (Rade Šerbedžija), s kojim kreće u regresivan svet manipulacije uma.

„Uloga dr Dabrovskog bila je uistinu sjajno napisana i jako zahtevna. Kao i uvek kada snimam tako izazovne karaktere, pokušao sam se što bolje pripremiti. Razgovarao sam sa prijateljem ,koji je poznati zagrebački psihijatar, o hipnozi i svemu onome što bih kao profesionalni psihijatar trebalo da znam. To mi je pomoglo u kreiranju tog interesantnoga lika. Osim toga, naš režiser Arto Halonen je bio jako dobro pripremljen za film koji je snimao“, rekao je Šerbedžija i dodao da, pošto je film baziran na istinitim događajima, teško može da poveruje u to, da je moguće čoveka u tolikoj meri izmanipulisati putem hipnoze, da se odluči na čin ubistva, ali, kako kaže, ako jeste, onda je to zastrašujuće.

Film je realizovan u finsko-dansko-hrvatskoj koprodukciji, veliki deo članova tima na filmskom setu je bio iz Hrvatske, a u epizodnim ulogama učestvuje niz hrvatskih glumaca dok je deo enterijera sniman u Zagrebu.

„Ja u poslednjih 25 godina, retko snimam filmove sa domaćim filmskim radnicima. A kada se to dogodi uvek se ponovo ugodno iznenadim i obradujem, jer shvatim i vidim koliko su naši filmski radnici dobri i profesionalni... I drago mi je što postoje neki pravi filmski vukovi poput mog prijatelja Igora Nole koji su odgajili jednu novu generaciju filmskih radnika u Hrvatskoj, koja je spremna i sposobna da odradi sve izazove i poslove koji se pred njih postavljaju. Zaista su tako spremni i spretni, da se osećam kao da sam u velikim holivudskim filmskim projektima“, kaže poznati glumac.

O planovima za angažmane u budućnosti, Šerbedžija kaže da se trenutno priprema za novu sezonu "Ullysses teatra" na Brionima, gde se radi na novoj predstavi Ko se boji Virdžinije Vulf. 

„Igraću 19-tu godinu zaredom Kralja Leara i četvrtu sezonu Kreonta u našoj predstavi Antigona 2.000 godina kasnije. Što se tiče filmova, verovatno ću snimati jedan umetnički film u Njujork sledećeg septembra, a pripremam i ulogu u hrvatskom filmu Brdo sa režiserom Brunom Gamulinom. Postoji i dalje dogovor sa Artom Halonenom oko njegova projekta 'Nikola Tesla'“, naveo je Šerbedžija.

U glavnoj ulozi u filmu Anđeo čuvar, nastupa jedan od najpopularnijih danskih glumaca mlađe generacije Pilu Asbek, koji je široj publici poznat po ulozi Eurona Grejdžoja u seriji Igra prestola.

Film u distribuciji "2i Filma" stiže u domaće bioskope 20. juna. Hrvatsku produkciju filma potpisuje Igor Nola iz kompanije "Mainframe Production".

 

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво