Milan Marić – „lice u fokusu“ „Ravno Selo Film Festivala“

Naš mladi glumac Milan Marić ove godine će biti „lice u fokusu“ debitantskog „Ravno Selo Film Festivala“. Milan će svečano otvoriti festival i biti počasni gost prve večeri – 21. juna.

Posle brojnih zapaženih uloga u pozorištu, Milan Marić je dobio ulogu u filmu Dovlatov, i osvojio nagradu za „Evropsku zvezdu u usponu“ na ovogodišnjem Filmskom festival u Berlinu. Trenutno je jedan od najangažovanijih mladih glumaca u domaćim serijama. 

„Zadovoljstvo mi je da su me pozvali da ove godine predstavljam 'Ravno Selo Film Festival'  kao 'Lice u fokusu'. Drago mi je da mogu na ovaj način da podržim festival koji je posvećen debitantima i mladim ljudima. Nije nimalo lako naći svoje mesto u ozbiljnoj konkurenciji afirmisanih autora. Svakom ko započinje svoju karijeru, podrška je prekopotrebna. Želim uspešan festival svima i vidimo se u Ravnom Selu sledeće nedelje“, rekao je Marić.

„Ravno Selo Film Festival“ održaće se po treći put ove godine od 21. do 23. juna u Ravnom Selu. 

Festival će otvoriti debitantsko ostvarenje Petra Ristovskog, Kralj Petar Prvi, u revijalnom programu, dok će u takmičarskom programu biti prikazana četiri filma: Čovek koji je kupio mesec, reditelja Paola Zuke (Italija), Između dana i noći, reditelja Andra Martinovića (Crna Gora), Taksi bluz, Miroslava Stamatova (Srbija) i Poslednji Srbin u Hrvatskoj, Predraga Ličine (Hrvatska i Srbija).

Besplatni programi za mlade 

Propratni programi za mlade su takođe besplatni, kao i sve projekcije filmova i počinju Filmićem – novosadskom smotrom mladalačkog filma koji vodi Lora Đurović.

Sledi Izložba kostima i radionica našeg čuvenog kostimografa Borisa Čakširana, dok će glumačkoj radionici Marijane Janković pristustvovati studenti Fakulteta Dramskih umetnosti sa Cetinja i Fakulteta umetnosti iz Novog Sada.

Žirijem glavnog takmičarskog programa predsedava Marijana Janković, glumica našeg porekla koja ima ozbiljnu karijeru u Danskoj, dok su ostali članovi Darko Bajić, reditelj i Aleksandar Protić, dizajner zvuka i producent.

Kao i svake predhodne i ove godine festival se održava uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za kulturu, Ministarstva kulture Republike Srbije i Grada Vrbasa.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво