„Noć srpskog filma“ 5. juna širom Srbije

Filmski centar Srbije pokrenuo je novu jednodnevnu manifestaciju „Noć srpskog filma“, koja će biti održana 5. juna u više od trideset gradova u Srbiji, rekao je Tanjugu Ognjen Rakičević iz FCS-a.

Prema njegovim rečima, u više od četrdeset bioskopa biće prikazani sledeći zapaženi domaći filmovi: Južni vetar – reditelja Miloša Avramovića, Taksi bluz – Miroslava Stamatova, Kralj Petar Prvi – Petra Ristovskog i dečji film Zlogonje – Raška Miljkovića.

„Naša ideja je gledaocima prikažemo i kratke filmove koje je finansirao FCS. Publika će imati prilike da vidi animirani film Eho – Koste Rakićevića i Boriše Simovića, dokumentarni Isti – Dejana Petrovića, kratki igrani film Mališan – Danila Bećkovića i kratki studentski film Šafarikova 19 – Lane Pavkov“, naveo je Rakičević.

Za njega nema dileme da će „Noć srpskog filma“ narednih godina postati konstanta u domaćoj kulturnoj sredini.

„Naša manifestacija postaće tradicionalna na radost ljubitelja filma u Srbiji“, zaključio je Rakičević.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи