Završava se prva sezona serije „Moja generacija Z“

Od marta, mlada publika učestvovala je u dogodovštinama junaka serije Radio-televizije Srbije i „Original filma“ „Moja generacija Z“. Poslednja, 44. epizoda priče o životu beogradskih gimnazijalaca „Ekskurzija“ emituje se večeras od 22 časa na Prvom programu.

Prethodna dva i po meseca bolje smo upoznali postmilenijalce, digitalnu generaciju u uverljivom tumačenju sjajne mlade glumačke ekipe.

„Svakog od nas u svakom smislu promenila je ova serija. Mislim da je bitno da se zna da smo svi mi jednako tako krhki i emotivni, u ovom našem periodu života bez obzira na to što dosta vremena provodimo i online i što se dopisujemo“, kaže glumica Isidora Građanin.

Njen kolega Nemanja Rafailović koji tumači ulogu Vase, ističe da je u pitanju prvi profesionalni projekat koji je radio kao student: „Kroz tri meseca rada sam se upoznao sa ovim poslom i mogu reći da je bilo divno iskustvo“.

Rad sa mladim glumcima, i samim postmilenijalcima, zanimljivo je iskustvo i za starije kolege.

Ivana Šćepanović, koja igra Vasinu mamu, ima dete koje još nije u uzrastu junaka serije. „Meni je to nekako uvid šta će doći, kao neki mali priručnik“, naglašava Ivana.

„Pratite sopstveni razvoj od toga kada ste bili generacija zed, do sada kada gledate i podižete generaciju zed“, objašnjav glumac Darko Tomović, u seriji Vasin tata.

Kreatorski tim serije nastojao je da što objektivnije prikaže život današnjih tinejdžera.

Reditelj serije Branko Vučić otrkiva da je ideja bila da naprave jednu omladinsku seriju koja će biti gledana i od strane mlađih i od strane starijih. „Ona je negde uspela da okupi u suštini porodicu i da postane porodična serija“, zaključio je Vučić.

Mlada publika odrastala je uz junake, svoje vršnjake, ali i promišljala sopstvene poglede na svet. U pripremi je druga sezona serijala.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво