Uz „Kralja Petra“, bili smo uz neustrašive i poštene pretke

Emitovanjem poslednje epizode, kroz priče o stradanju i herojstvu srpskog naroda, završena je serija „Kralj Petar Prvi“.

Svedočenje o Kraljevini Srbiji u periodu vladavine Kralja Petra Prvog sve do Albanske golgote i iskrcavanja na Krf – poslednjih deset nedelja, najmlađi su učili, stariji se podsećali. I to u velikom broju.

„Ona je najgledanija od svih serija kako kažu statistike. Gledaju je i roditelji i mladi, ali ne oni od 20 do 25 godina, nego mladi od 10 do 12 godina. Zato mislim da smo stvarno pobedili. Pobedili smo jer su ti mladi ljudi mogli da vide svoje pretke kako su hrabri, pošteni, kako su moralni, kako su neustrašivi. I mogu sa pravom da kažu, eto to su naši preci, to je naša istorija“, rekao je glumac i producent serije Lazar Ristovski.

Serija je snimana 107 dana. Učestvovalo je 100 glumaca i 7.000 statista.

„Život kralja Petra i taj istorijski period sada je inspiracija nekim drugim ljudima, mladima koji su gledali seriju i koji su dobili želju da istraže o tim ljudima. U poslednjoj epizodi je možda i najtragičniji deo te Albanske golgote“, kaže reditelj serije Petar Ristovski.

Za Lazarom Ristovskim je i sedmogodišnja priprema projekta „Kralj Petar Prvi“ ali i tumačenje lika voljenog kralja, Kralja Oslobodioca.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво