Igor Đorđević: Uzbuđuje me menjanje žanrova

U okviru Dana Beograda u Starom dvoru, najboljima u 2018. godini uručene su nagrade Grada Beograda. Za filmsko i radio-televizijsko stvaralaštvo, nagrađen je glumac Igor Đorđević, između ostalog, i za ulogu Đorđa Katića u seriji RTS-a „Koreni“.

Dramska serija Koreni, obeležila je 2018. godinu. Svaku epizodu gledalo je u proseku dva miliona gledalaca.

Uspeh, nagrađeni glumac Igor Đorđević, objašnjava dobrom pripremom, odgovornošću, poštovanjem pisanog dela i profesionalnom timu

„Razgrnuti te stvarno fine slojeve tame koje taj čovek nosi. Obeležen je od samog početka, nekako skrajnut u toj porodici. Ta tragedija koju on sa sobom nosi, više tragedija u stvari. Da to odigram a da ne uđem u patetiku, da ga stvarno oživim“, govori o ulozi u seriji Igor Đorđević, koji je, kao glumac, uspeo da žanrovski ostane neopredeljen.

„Meni najviše prija menjanje žanrova, to je ono zašto me gluma toliko uzbuđuje. Što bi rekla moja profesorka glume Vida Ognjenović – gluma je umetnost promene, i stvarno jeste. Kad pogledate, i život je sastavljen od promene“, rekao je glumac.

Gledali smo ga u serijama i filmovima, Sumnjiva lica, Meso, Bela lađa...

„RTS nikada nisam doživljavao kao samo televiziju. To je, kako da kažem, i jedna istorija televizijske produkcije i filmske produkcije i kulture ako hoćete, kod nas. Voleo bih da vi na RTS-u nikad ne zaboravite da niste samo televizija“, iskren je Igor.

Nagrađeni umetnik, u pozorištu je bio i Hamlet i Živojin Mišić, Petar Prvi Karađorđević, Mustafa Golubić, Agaton i Petar Kočić. Gledali smo ga kao kuma, oca, tužioca i učitelja.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво