Borba čoveka i ledene oluje – „Arktik“ u bioskopima od 18. aprila

Posle premijere na Festu, pred srpsku publiku 18. aprila stiže filmski hit „Arktik“, novi film sa Madsom Mikelsonom.

Uzbudljiva drama Arktik prikazuje čoveka koji je ostao zarobljen na Arktiku nakon avionske nesreće i mora da odluči da li da ostane u relativno sigurnom okruženju improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u potrazi za neizvesnim spasom.

Režiser Džo Pena ističe da ništa ne prikazuje krhkost ljudskog bića tako jasno kao mala tačka koja tumara kroz beskrajni okean belog snega: „Ništa ne predstavlja izdržljivost toliko slikovito kao pojedinac koji se probija kroz ledenu oluju, jedva primetan kroz teške smetove.Tundra je tačno tamo gde je Arktik i trebalo da bude postavljen. Najsurovija životna sredina na Zemlji“.

Prema njegovim rečima, uprkos svemu tome, za njega ovaj film nije (ili barem nije samo) parabola čoveka protiv prirode.

Arktik govori o postojanosti altruizma, čak i u ekstremnim okolnostima. Od početka je bilo neophodno da glavni lik bude namerno prikazan kao šablon neke osobe. Mi ne vidimo nikakve scene njegovog prošlog života... nema fotografija njegove porodice, čak ni trag venčanog prstena. On nije čovek u potrazi za značenjem, ili pripadanjem ili iskupljenjem za prestupe iz prošlosti. Karakter našeg heroja može se dobiti samo iz akcija koje on preduzima kao odgovor na krizu sa kojom se trenutno suočava. To je priča koja se odvija isključivo u ovom trenutku“, objasnio je Pena.

U glumačkoj ekipi Arktika su Mads Mikelsen, Marija Telma Smaradotir i drugi.

Reditelj i scenarista Džo Pena rođen je u Sao Paulu. Započeo je karijeru na Jutjubu, gde je stekao gotovo tri miliona pretplatnika.

Poznat je po kratkometražnim filmovima Instant Getaway (2014), Meridijan (2012) i Beyond (2015).

Ostvarenje Arktik u domaće bioskope stiže 18. aprila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 18. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво