Borba čoveka i ledene oluje – „Arktik“ u bioskopima od 18. aprila

Posle premijere na Festu, pred srpsku publiku 18. aprila stiže filmski hit „Arktik“, novi film sa Madsom Mikelsonom.

Uzbudljiva drama Arktik prikazuje čoveka koji je ostao zarobljen na Arktiku nakon avionske nesreće i mora da odluči da li da ostane u relativno sigurnom okruženju improvizovanog kampa ili da krene na opasno putovanje u nepoznato, u potrazi za neizvesnim spasom.

Režiser Džo Pena ističe da ništa ne prikazuje krhkost ljudskog bića tako jasno kao mala tačka koja tumara kroz beskrajni okean belog snega: „Ništa ne predstavlja izdržljivost toliko slikovito kao pojedinac koji se probija kroz ledenu oluju, jedva primetan kroz teške smetove.Tundra je tačno tamo gde je Arktik i trebalo da bude postavljen. Najsurovija životna sredina na Zemlji“.

Prema njegovim rečima, uprkos svemu tome, za njega ovaj film nije (ili barem nije samo) parabola čoveka protiv prirode.

Arktik govori o postojanosti altruizma, čak i u ekstremnim okolnostima. Od početka je bilo neophodno da glavni lik bude namerno prikazan kao šablon neke osobe. Mi ne vidimo nikakve scene njegovog prošlog života... nema fotografija njegove porodice, čak ni trag venčanog prstena. On nije čovek u potrazi za značenjem, ili pripadanjem ili iskupljenjem za prestupe iz prošlosti. Karakter našeg heroja može se dobiti samo iz akcija koje on preduzima kao odgovor na krizu sa kojom se trenutno suočava. To je priča koja se odvija isključivo u ovom trenutku“, objasnio je Pena.

U glumačkoj ekipi Arktika su Mads Mikelsen, Marija Telma Smaradotir i drugi.

Reditelj i scenarista Džo Pena rođen je u Sao Paulu. Započeo je karijeru na Jutjubu, gde je stekao gotovo tri miliona pretplatnika.

Poznat je po kratkometražnim filmovima Instant Getaway (2014), Meridijan (2012) i Beyond (2015).

Ostvarenje Arktik u domaće bioskope stiže 18. aprila.

broj komentara 0 pošalji komentar