Nakon „Mesa“, snimaju se „Kosti“

Posle izuzetnog uspeha serije „Meso“, koja je emitovana na RTS-u, u Banjaluci je počelo snimanje drugog dela trilogije, pod nazivom „Kosti“. Koproducenti serije su RTS i kuća „Bosonoga“.

Autentična, mračna, istinita priča o životu u sistemu u kojem su razorene sve vrednosti dobija nastavak. Glavne junake serije Kosti, scenariste Nikole Pejakovića povezuju nesvakidašnje i potpuno različite sudbine koje se stalno prepliću.

„To je priča o dva čoveka koji imaju vrlo sličnu sudbinu, a u stvari predodređeni su da imaju različite sudbine. Jedan je izbeglica, drugi je, da kažem, domaći. Imaju potpuno različite početne položaje, ali ih život dovede u istu situaciju. Upravo zato što nas ovo vreme poravnava“, kaže scenarista Pejaković.

„Likovi su dosta živi, dosta su autentični i događaju se stvari koje vidimo svaki dan koje ćemo da prepoznamo kao naše današnje okruženje koje nije baš najlepše“, izjavio je glumac Dejan Aćimović.

Saradnja između RTS-a i „Bosonoge“ podstiče kulturnu razmenu između Beograda i Banja Luke i doprinosi razvoju filmske i televizijske industrije u Republici Srpskoj.

„Ja mislim da jeste obaveza Radio-televizije Srbije da promoviše ljude iz ovog kraja. Jednostavno ovde postoji, a to smo videli već, dovoljno talentovanih ljudi, dovoljno dobrih ljudi koji mogu da rade serije kao što se rade u Beogradu i bolje nego što se rade u Beogradu“, rekao je generalni direktor RTS-a Dragan Bujošević.

„Mogu da kažem da smo vrlo privilegovani što imamo priliku da radimo i apsolutno najveću zahvalnost na tu temu dugujemo Radio-televiziji Srbije koja je prepoznala želju, volju i potencijal u svemu tome“, kaže producentkinja Brankica Janković.

Posle Manjače, ekipa serije Kosti, sa 56 glumaca i 500 statista spušta se u Banjaluku i nastavlja snimanje. Prema najavama poslednja klapa trebalo bi da padne počtkom jula. Emitovanje serije od deset epizoda na programu RTS-a, 2020. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи