„Balkanska međa“, poruka mira poslata sa premijere u Centru „Sava“

Srpska premijera filma „Balkanska međa“ održana je u beogradskom Centru „Sava“. Inspirisani istinitim događajima za vreme bombardovanja u Srbiji, srpsko-ruska koprodukcija ovim filmskim ostvarenjem šalje poruku mira uz podsećanje na događaje iz prošlosti.

U režiji Andreja Volgina, 20 godina od bombardovanja i ruskog zauzimanja aerodroma „Slatina“ u Prištini povod su za filmski prikaz o posledicama koje rat ostavlja na ljude, nezavisno od njihovog porekla i nacionalnosti.

„Film je prodat u preko 30 zemalja sveta. Očekujemo da će preneti jednu snažnu emotivnu poruku i da će preneti jednu miroljubivu poruku i jednu poruku upozorenja koliko je rat jedna strašna stvar“, ističe glumac Miloš Biković.

Navodi da je publika u Rusiji reagovala fenomenalno.

„Ljudi su bili uplakani, mnogi od njih su govorili: 'Pa mi nismo ovo znali, mi smo znali da se nešto dešava, ali nismo imali ovakav emotivni doživljaj toga što se dešava'. To je nešto što film može da prenese, film može da da emotivni doživljaj“, dodaje Biković.

Ostvarenje nije ostavio ravnodušnom ni publiku u Beogradu.

Akciona drama Balkanska međa prikazuje istinu o događajima iz 1999. godine, ali ovoga puta iz jednog novog ugla.

„S obzirom da je ovo žanrovski film, moj junak je prototip negativca, ali ja sam se trudio da njemu dam jednu treću dimenziju koja je zasnovana na njegovom ličnom interesu, odnosno ličnom profiterstvu“, kaže glimac Miodrag Radonjić.

Glumica Milena Radulović naglašava da je za nju učešće u ovom filmu nešto najznačajnije što joj se dogodilo do sada u karijeri.

„Jako mi je drago mi je da sam učestvovala u ovakvom spektaklu koji je zaista nešto što Srbija još uvek nije videla. Mi kao srpski deo ove ekipe smo imali veliku odgovornost prema našoj publici, te ja večeras imam veću tremu nego što sam imala u Moskvi“, dodaje Radulovićeva.

Žrtve, ljubav i prijateljstvo na bioskopskim platnima gledamo iz ruskog ugla, sa porukom mira koja stiže kroz ovo umetničko ostvarenje.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
27° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи