Beogradska premijera filma „Balkanska međa“

U Centru „Sava“ večeras će premijerno biti prikazan ruski film „Balkanska međa“.

Film Balkanska međa, koji je inspirisan ruskim zauzimanjem aerodroma „Slatina" u Prištini 12. juna 1999. godine premijerno je prikazan u Moskvi 14. marta. Jedan od protagonista ovog filma je i glumac Aleksandar Srećković koji je sa glumačkom ekipom iz Srbije pristustvovao ovom događaju.

„Bili smo dosta uzbuđeni. Jedan završetak celogodišnjeg rada na tom projektu, bilo je vrlo uzbudljivo, puna sala... Publika je jako dobro prihvatila film i dosta emotivno su ga doživeli“, objašnjava poznati glumac gostujući u Beogradskoj hronici.

Film Balkanska međa je inspirisan istinitim događajem koji je autorima poslužio kao okosnica oko koje su ispletena dramatične i tragične priče junaka.

„Sve što je vezano za taj događaj su istorijske činjenice. Sve ostalo što se dešava u filmu je zapravo fikcija koja je bazirana na raznoraznim sitnijim događajima koji su se u celom tom periodu dešavali svuda po Kosovu. Sve to je sublimirano i napravljena jedna fiktivna priča koja je zapravo u svojoj suštini antiratna, jer je centralna tema u stvari ljubav“, objašnjava Srećković.

Partner u produkciji filma Balkanska međa je američka kompanija „20. vek Foks“, a distributer za svetska prava je „Amadeus“ iz Londona, tako da je realno očekivati dobru prodaju i distribuciju u svetu.

„Film ne cilja samo publiku koja je emotivno vezana za sam događaj. Izuzetno je vizuelno bogat, to je pravi akcioni film holivudskog tipa, ima ljubavnu priču i sve je to u jako dobrom paketu sklopljeno. Naravno, osnovna tema je i patriotska, zato mislim da će ovo biti veliki hit i kod nas i u regionu“, zaključuje glumac Aleksandar Srećković na kraju gostovanja u Beogradskoj hronici.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво