Serija „Kralj Petar Prvi“ od večeras na RTS-u

Na RTS-u počinje emitovanje još jedne nove serije – „Kralj Petar Prvi“, istorijske drame u režiji Petra Ristovskog. Serija je rađena prema motivima romana „Čarape kralja Petra“, Milovana Vitezovića, koji je i jedan od scenarista, uz Vladimira Ćosića i Petra Ristovskog. U naslovnoj ulozi Lazar Ristovski.

U prvoj epizodi serije Kralj Petar Prvi, u proleće 1903. godine i vreme Majskog prevrata vraća nas glumačka ekipa koju predvodi Lazar Ristovski.

Kralj Petar Prvi vratio se u zemlju posle skoro 40-godišnjeg izgnanstva i stupajući na presto suočava se sa brojnim teškoćama koje su usledile nakon prevrata...

Istorijska drama u režiji Petra Ristovskog rađena je po motivima romana Čarape kralja Petra, Milovana Vitezovića.

Scenaristi serije podeljene u 10 epizoda su, osim Vitezovića, Vladimir Ćosić i reditelj Petar Ristovski.

Od 10. marta, svake nedelje u 20 časova na Prvom programu, gledaoce očekuje nova epizoda.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво