„Kritikal roul“ oborio rekord „Kikstartera“

Popularni internet serijal „Kritikal roul“, sa tematikom fantazijske igre „Lagumi i zmajevi“ pokrenuo je na „Kikstarteru“ inicijativu da finansira animiranu verziju svojih avantura. Za nešto više od tri dana prikupili su 6,5 miliona dolara.

Kritikal roul (Critical Role) je popularni internet serijal koji jednom nedeljno uživo strimuje na Tviču i Jutjubu avanture grupe glumaca u izmišljenom svetu Egzandrije po pravilima Laguma i zmajeva (Dungeons and Dragons).

Od skromnih početaka, serijal je stekao veliku popularnost na internetu i milione poklonika širom sveta, a ekipa koja stoji iza toga, profesionalni glasovni glumci, odlučila je da proba da napravi animiranu verziju svojih avantura.

Uprkos velikoj popularnosti, nijedan veliki studio nije hteo da rizikuje, pa je odluka pala da probaju da svoju zamisao finansiraju preko sajta Kikstarter, gde ljudi širom sveta mogu da doniraju novac za neki projekat.

Početni cilj bio je da se prikupi 750.000 dolara za jednu 22-minutnu epizodu nazvanu The Legend of Vox Machina, ali je on, na opšte iznenađenje i oduševljenje, premašen za samo sat vremena.

Tri dana kasnije, više od 47.000 donatora obećalo je da će finansirati projekat sa 6,5 miliona dolara, a akcija će trajati još 41 dan.

„Večno smo zahvalni našim obožavaocima. Niko od nas nije ovo očekivao. Započeli smo Kritikal roul kao projekat da podelimo našu zabavu sa drugim ljudima, a stvorili smo divnu i brižnu zajednicu sa svih kontinenata“, rekao je Metju Merser, koji je smišlja avanture i kroz njih vodi čitavu ekipu.

The Legend of Vox Machina postao je najfinansiraniji video-projekat na Kikstarteru, a imajući u vidu da je ostalo još više od 40 dana do kraja akcije, vrlo je moguće da će postati i najfinansiraniji projekat na tom sajtu.

Zbog tolikog priliva novca, prvobitna zamisao o jednoj animiranoj epizodi, pretvorila se u čitav serijal, za čiju produkciju je zadužen nagrađivani studio „Titmaus“, a počeće sa emitovanjem 2020. godine.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво