Upoznajte „zedovce“, onakve kakve zaista jesu – u novoj seriji RTS-a

Deo atmosfere, koju će od 4. marta gledaoci RTS-a moći da vide u epizodama nove serije „Moja generacija“, osetio se večeras u RTS klubu, u zgradi Radio Beograda. Neki od protagonista otkrili su kakvi su njihovi likovi i sa kakvim problemima se bore maturanti na Balkanu, ali i njihovi roditelji i nastavnici.

Упознајте „зедовце“, онакве какве заиста јесу – у новој серији РТС-а Упознајте „зедовце“, онакве какве заиста јесу – у новој серији РТС-а

Oni mnogo vremena provode pričajući preko telefona ili pričajući o telefonima i ne znaju za svet pre interneta. Oni su pripadnici generacije zed i u fokusu su nove RTS-ove serije Moja generacija

Mladi glumac Predrag Vasić, koji u seriji tumači Miloša Kostića Kosku, smatra da će serija biti korisna za celu porodicu – i za mlade i za njihove roditelje koji će videti u kakvom svetu odgajaju svoju decu.

„Koska se mnogo razlikuje od mene jer ja nisam na kompjuterima i nisam na telefonu. To je više moj brat. Koska je kompjuterski 'gik' koji se razume u popravku i ve-ce šolje i kompjutera“, otkriva Vasić i naglašava da neko može biti 'gik', ali da ne mora biti štreber. 

Katarina Žutić i Milica Zarić igraju mame maturanata.

„Uloga kao da je pisana za mene. Kako sam pročitala scenario oduševila sam se i nisam imala dilemu. Igram majku jednog od glavnih klinaca, ona je rokerka, ali je i brižna i odgovorna. Ima i šaljivih momenanta i dirljivih“, kaže Katarina dodajući da bi želela da bude upravo takav roditelj.  

Milica Zarić našla se u ulozi majke glavne junakinje Bojane i budući da ima dosta mlađu decu tek je delimično mogla da se poistoveti sa ulogom: „Serija me na neki način pripremila za budućnost moje dece“.

Članica tima koji je bio zadužen za scenario Milena Depolo kaže da je bilo veliko uživanje pisati scenario za seriju koja je, pre svega, namenjena tinejdžerima.

„Bilo mi je važno da, pored onoga što je specifično za generaciju zed, obuhvatim i ono što je univerzalno za sve generacije kada su u tom uzrastu. To me je posebno inspirisalo da se prisetim svojih tinejdžerskih dana, ali i da posmatram sina koji je tinejdžer, da vidim koliko se mi razlikujemo i koliko smo slični“, istakla je Milena. 

Četiri meseca snimanja na lokacijama u Beogradu

Serija je snimana u prvom polugodištu školske 2018/19. godine. Tokom četiri meseca ekipa je simala na brojnim lokacijama u Beogradu, a glavne uloge i priliku da zasijaju dobilo je dvadesetak najtalentovanijih mladih glumaca, što je sigurno jedan od najvećih kvaliteta ovog serijala.

Dramaski zapleti, oplemenjeni humorom i muzikom govore o dilemama i problemima, ali i radostima u životu mladih u Srbiji, njihovim roditeljima i profesorima.

Režiju Moje generacije potpisuju Miloš Petričić, Milan Konjević, Branko Vučić i Kosta Ristić.

TV serija posvećena generaciji zed je prva na ovim prostorima snimljena u 4K tehnologiji.

Serijal od 44 epizode u trajanju od 24 minuta sa emitovanjem počinje 4. marta na Prvom programu RTS-a radnim danima od 22 časa, izuzev petkom.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи