Epska bitka profesora i roditelja ne jenjava

Rubrika Dragiše Dragija Savete, uvedena u seriju „Promaja“ radi rešavanja problema koje roditelji imaju sa svojom decom, ove sedmice je dobila novu dimenziju. Dragiju se obratio roditelj koji se ne žali na problem sa maloletnicima, već sa drugom odraslom osobom – razrednom njegovog sina!

Roditelji i profesori – Scila i Haribda našeg odrastanja. Ako uspete da se izborite sa jednom nemani, nećete izbeći sačekušu druge. A sad zamislite da se Scila i Haribda, povrh toga što su okomljene na vas, urote i jedna protiv druge.

Tada vam se može učiniti da su prepreke Odisejeve plovidbe bile mačji kašalj u poređenju sa nemirnim morem koje uzburkava vašu mladost.

U nadi da će ovaj suvisli pesnički zanos rezultirati nekom peticom iz srpskog, preći ćemo na stvar. Roditelji se najčešće žale na niske plate, korumpiranost i svoju decu i one koji ih vaspitavaju.

Profesori se najčešće žale na niske plate, korumpiranost i svoje učenike i one koji ih vaspitavaju. Mi se u niske plate i korumpiranost ne mešamo mnogo, jer smo „mali“, ali nam ova treća stavka stvara određenu konfuziju. Usred te unakrsne paljbe žalbi ume da bude malo nejasno ko nas uopšte vaspitava.

I dok se vodi ta beskrajna epska borba, mi i dalje odrastamo i naziremo da jedno od osnovnih moralnih načela po kojima funkcioniše svet odraslih glasi „muko moja, pređi na drugoga“. A tome nas ne uče ni roditelji ni profesori, već njihov međusobni odnos.

Elem, ove subote ćete u Promaji videti šta Dragi predlaže roditeljima koji su kivni na one koji vaspitavaju njihovu decu, pored sijaseta drugih lepih i korisnih stvari. A da ne biste pomislili da mnogo mračimo, biće i jedna priča o učiteljici koja se bavila vaspitanjem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво