Dragan Vujić Vujke konačno u glavnoj ulozi: „Dočekasmo i ovo...“

U okviru srpskog takmičarskog programa na ovogodišnjem Festu publiku očekuje i film „Psi umiru sami“, reditelja Nikole Petrovića.

Draganu Vujiću Vujketu je to prva glavna uloga na filmu u 32 godine dugoj karijeri, a glumac kaže: „Dočekasmo i ovo...“

„Moj profesor Rade Marković je govorio: 'Teško je da traješ.' Kao golman u vaterpolu moraš da radiš i rukama i nogama i da se stalno održavaš na površini. Ako primiš gol, ti si kriv, a kad tvoj tim postigne pogodak, nikom ništa“, kaže Vujke.

Bez obzira na to, ističe da mu je bilo zadovoljstvo da radi sa mladim glumcima na ovom ostvarenju.

„Nikola je stvarao ovaj film tri i po godine. Ostaresmo u tom smislu. Sve što je narod video da igram u Beloj lađi je u ovom filmu 180 stepeni drugačije. Igram inspektora koji je čovek iz naroda, od krvi i mesa. Ima svoje dileme i probleme. Radi na poslednjem slučaju pred odlazak u penziju“, navodi poznati glumac.

Prema njegovim rečima, čitav film odiše jednom atmosferom nordijskih krimi filmova, pa je to verovatno razlog zašto su baš te zemlje zainteresovane za film: „Što bi rekao Hemfri Bogart: „Možda je to početak jednog divnog prijateljstva...'“

Mnogi domaći filmovi koji su se našli u programu Festa snimani su u duhu „malo para, mnogo muzike" i sa puno entuzijazma.

„Najviše me radovao rad sa mladim, talentovanim ljudima. Mira Obradović, koja je moja filmska ćerka, već je imala premijeru u Jugoslovenskom dramskom. Nikola Šurbanović, već etablirani mladi glumac, koji je na Sterijinom pozorju dobio nagradu za najboljeg mladog glumca. Draginja Milostić koja je radila sa Kusturicom. Tu su i stari asovi, Žika Todorović, Miloš Timotijević, Šepetkovski“, navodi Vujke.

Na kraju, zaključuje, postojala je dobra energija i kada se sve to sastavilo proizvelo je ovaj film.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво