Još jednom na putu za Holivud sa tri karte

U okviru projekta „Vip Kinoteka“ 21. februara u Jugoslovenskoj kinoteci biće prikazan digitalno restauriran film „Tri karte za Holivud“ reditelja Božidara Nikolića u produkciji „Centar filma“, RTS-a i „Kodeks-pointa“.

Dve besplatne projekcije ovog filmskog ostvarenja iz 1993. godine zakazane su za 17 i 19 časova u svečanoj sali u Uzun Mirkovoj 1.

Tri karte za Holivud je nostalgična priča i dramatična komedija koja se dešava u ruralnoj Jugoslaviji u vreme Kubanske raketne krize iz 1962. godine.

Priča govori o dečacima koji su opčinjeni magijom sedme umetnosti i koji odlučuju da iz svoje zabite varošice pobegnu, ništa manje, nego pravo u Holivud.

U isto vreme lokalni policajac euforično organizuje doček maršala Tita, predsednika države, a njegovi „strogo kontrolisani“ građani pod utiskom dramatičnih događaja oko Kube počinju da se dele na dva tabora, rešena da isteraju do kraja ono što neće uspeti Hruščovu i Kenediju...

Projekat „Vip Kinoteka“ ima za cilj da sačuva i zaštiti ostvarenja koja su obeležila srpsku kinematografiju, a proglašena su za nacionalno kulturno dobro od velikog značaja.

Projektom, koji se sprovodi u saradnji Jugoslovenske kinoteke i kompanije „Vip mobajl“ i koji trenutno obuhvata deset filmskih ostvarenja, započet je dugo očekivani proces digitalne restauracije srpskog filmskog nasleđa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
13° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи