„Reži“ je istina o tome kako žive tinejdžeri u Srbiji

Tinejdžeri su najviše željni ljubavi, a njen nedostatak je u srži svakog vršnjačkog nasilja, ističu reditelj ostvarenja „Reži“ Kosta Đorđević i glumica Kristina Jovanović.

Film Reži prati jedan dan u životu tinejdžerke, u kojem sve što je izgledalo kao luda i vesela avantura polako prerasta u noćnu moru sa ožiljcima za ceo život.

Kako objašnjava režiser Kosta Đorđević, tema vršnjačkog nasilja se sama postavila.

„Scenarista Dragan Nikolić i ja smo prolazili pored Politike, gde su pored česme sedeli neki tinejdžeri i to nam je poslužilo kao početna kapisla“, kaže Đorđević.

Prema njegovim rečima, prvu ruku scenarija završili su ubrzo nakon što su počeli da istražuju materiju.

Na pitanje čega su tinejdžerke najviše željne, mlada glumica Kristina Jovanović navodi da je to ljubav, kao i nedostatak iste tera ljude na loše poteze – da nekome ili sebi samima nanesu bol.

„U filmu vidimo i kako funkcionišu. Po kakvim pravilima. I ko krši ta pravila. Mislim da je ovaj film divan jer se u njemu vide slabe tačke nasilnika. Takođe je zanimljivo da u filmu nema osuđivanja nijednog lika, već su oni samo prikazani“, objašnjava glumica.

Na publici je, kako ističe, da sa svojom savešću i svešću shvati da li je nešto proizvod društva, porodične tragedije, nesuglasice ili nedostatka pažnje.

Vršnjačko nasilje je postalo problem društva, a mnogi reditelji pokušavaju da skrenu pažnju na njega. Ostvarenje Reži zapravo je zamišljeno da se prikaže istina o tome kako žive tinejdžeri u Srbiji.

„Bitno je napomenuti da ovaj film nije pridika i da ne osuđuje. Pre svega je uzbudljiv i emotivan. Zbog toga mislimo da će tinejdžeri biti veoma zainteresovani da ga pogledaju, ali i šira publika“, ističe Đorđević.

Kao mlada glumica, Kristina Jovanović kaže da se lako identifikovala sa likom, jer joj je bilo poznato.

„I ja sam 'iz kraja'. Imam svoju ekipu i svoje drugare i odrasla sam na sličan način. Razlika je u tome što sam imala porodicu koja mi je uvek bila utočište gde sam mogla da pričam o bilo kojem problemu. Mislim i da me muzika spasila, jer me je posvećenost tome dovelo do toga da razmišljam i radim na sebi“, objašnjava Kristina Jovanović.

„Uprkos tome što je tema surova, ovaj film šalje poruku ljubavi i ističe značaj prijateljstva. To je najbitnije, da u ovom nasilnom svetu pričamo o prijateljstvu“, zaključuje reditelj Đorđević.

Film Reži biće premijerno prikazan u Kombank dvorani 27. februara u okviru programa 47. Festa.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи