Nova serija „Grudi“ na RTS-u

Skoro godinu dana, a u saradnji sa Ministarstvom zdravlja, RTS vodi kampanju „Rak je izlečiv“. U martu je Dan borbe protiv raka dojke, a na našem programu biće emitovana nova serija „Grudi“, koja se bavi ovom temom. O seriji, kao gosti „Beogradske hronike“, govorili su rediteljka Marija Perović i glumac Danilo Lončarević.

Ana, Zorka i Jelena susreću se u rodnom gradu na proslavi dvadesetpetogodišnjice mature i za ta tri dana njihovi životi se potpuno menjaju. Serija ima četiri epizode i svaka je posvećena po jednoj od glavnih likova.

Rediteljka serije, Marija Perović, ističe da je ova važna i angažovana priča u seriji Grudi tretirana na jedan topao, optimističan i duhovit način.

„Glavni likovi jesu ženski i glavni likovi mogu biti bilo koja od nas. One su blizu četrdeset godina, ostvarile su neke živote, žive u gradovima bivše, veće, zemlje i sumiraju ono što su uradile", kaže rediteljka.

Obrazlažući način na koji je pristupila ovoj temi i razlozima koji su je motivisali da se njome pozabavi, rediteljka navodi da se i sama, u svojoj 38-oj godini, upravo na svojoj godišnjici mature suočila sa činjenicom da su bar tri ili četiri njene prijateljice imale problem sa grdima.

„Osim činjenice da godine prolaze, a sa 38 svi mislimo da smo u punoj snazi i vrlo mladi, najveći šok je bio da to može da bude bilo ko“, dodaje Perovićeva.

Pored mladog Danila Lončarevića kome je ovo debitantska uloga, u seriji igraju i Nada Šargin, Dubravka Drakić, Marija Škaričić, Mira Banjac, Jelena Đukić, i mnogi drugi.

Rediteljka sa ponosom ističe da serija ima dva „idealna“ muškarca. Jednog glumi Vojin Ćetković, a drugog Predrag Bjelac. Po rečima Perovićeve: „To su oni muškarci koji pomažu ženama, koji razumiju žene. Mislim da ova tržišta i ovi prostori nisu navikli da gledaju matrice u kojima su muškarci koji hoće da pomognu ženama, obično su žene te koje stoje iza muškarca, a ne obrnuto“. 

Na programu RTS-a prva epizoda će biti prikazana 9. marta u 21 sat.

Inače, serija je emitovana u Crnoj Gori i naišla je na vrlo dobar prijem. „Kraj nije očekivan, kraj je životan, realan, ljudski i na neki način svaki od ta četiri lika je upleten na drugačiji način, i ljudima je to prijalo", zaključuje rediteljka Marija Perović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи