Prvi visokobudžetni kineski naučnofantastični film

Film „Zemlja koja pluta“ je premijerno prikazan petog februara, prvog dana kineske Nove godine. Ovaj dugo očekivani film za manje od nedelju dana na blagajnama kineskih bioskopa zaradio je više od 288 miliona dolara.

Sunce će se uskoro ugasiti i progutaće Zemlju. Zato tri i po milijarde stanovnika Zemlje seli svoju planetu u udaljeni zvezdani sistem kako bi se spaslo. Ovo je zaplet novog kineskog naučno-fantastičnog filma Zemlja koja pluta.

Možda će ovaj film otvoriti novo poglavlje u kineskoj kinematografiji, a reditelj filma Sink Guo Fan, kaže da „u mnogim filmovima ljudi samo odlete i ostave zemlju iza sebe kada se pojave veliki problemi. Sada su Kinezi napisali priču u kojoj takođe odletimo, ali ovoga puta odnosimo Zemlju, našu planetu, odlazimo zajedno“.

„Ovaj naučno-fantastični blokbaster sadrži segmente jedinstvene kulture kineskog naroda, kao što su naša etika, razmišljanja o svetskoj perspektivi i naš duh optimizma“, kaže filmski kritičar Sink Li Singven.

Scenario za film je adaptirani roman kineskog pisca Lia Cisina, dobitnika prestižne nagrade Hugo za dela naučne fantastike, koji smatra da Kina mora da uradi više da bi  unapredila industriju naučnofantastičkih filmova.

Pisac naučne fantastike Sink Liu Cisin, naglašava da naučno-fantastični filmovi moraju biti raznoliki, i da treba  snimati različite tipove filmova umesto da pratimo jedan stil. Svođenje na jedan obrazac nema budućnost, pa je potrebno  da uspostavimo sistem industrije naučnofantastičnih filmova.

Ostvarenje ima sve karakteristike holivudskog blokbastera i mogao bi Kinu da uvede u novu eru visokobudžetne produkcije naučne fantastike.

Filmski kritičar Sink Sai Ren, ima nadu da će sve više dece moći da gleda domaće naučno-fantastične filmove sa željom da osete našu kulturu u njima. Nadam se takođe da će sve više roditelja moće da odvede svoju decu da pogledaju ovaj film, koji bi u njima mogao da probudi smelu maštu i otkrije im naučnu fantastiku.

Ren dodaje da činjenica da nema mnogo naučnofantastičkih filmova u Kini, takođe sve ovo ide na ruku filmu koji će privući mnogo publike koja je željna novog i drugačijeg.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво