Film „Neputovanja“ privukao pažnju američke publike

U zvaničnom programu Festivala nezavisnog filma „Sandens“, koji je juče završen u Park Sitiju, u američkoj državi Juta, prikazan je kratki animirani film „Neputovanja“ autora Ane Nedeljković i Nikole Majdaka mlađeg.

Pored zvaničnih festivalskih projekcija, film je prikazan i u lokalnoj srednjoj školi za gotovo 200 učenika, posle čega je upriličen jednosatni razgovor sa autorima.

Film Neputovanja proizveden u koprodukciji Srbije i Slovačke i uz podršku Filmskog centra Srbije, nominovan je za prestižnu nagradu Eni koja u svetu nezavisnog animiranog filma predstavlja pandan Oskaru.

„Pošto je ovo jedno od prvih prikazivanja našeg filma u Sjedinjenim Državama, posebno nam je interesantno kako njihova publika reaguje na teme našeg filma, na priču o granici, izolaciji i zidovima, pogotovo što je to ovde veoma aktuelno“, objašnjava autorka filma, Ana Nedeljković.

Dodala je da pored izuzetnih reakcija publike, činjenica da je film prikazan u selekciji „Animejšn spotlajt“, u društvu izvanrednih animiranih filmova iz čitavog sveta, čini njihovo zadovoljstvo još većim.

„Atmosfera je bila odlična, pošto 'Sandens' nudi mnogo više od pukog prikazivanja filma. Sastavni deo festivala su razgovori i propratni događaji, kao i brojne mogućnosti za uspostavljanje kontakata i upoznavanje ljudi“, istakla je Nedeljkovićeva.

Na festivalu „Sandens“, najprestižnijem svetskom festivalu nezavisnog filma, prikazan je još jedan srpski film – Zlogonje Raška Miljkovića, koji je naišao na pozitivne ocene filmskih kritičara.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи