Kuaronu nagrada Američkog udruženja reditelja, sledi pohod na Oskara

Meksički reditelj Alfonso Kuaron najbolji je reditelj po izboru Američkog udruženja reditelja, javlja „Rojters“.

Na ceremoniji u Los Anđelesu Kuaron je nagrađen od esnafskog udruženja za svoj poluautobigrafski crno-beli film Roma o sluškinji u jednoj porodici u Meksiko Sitiju 1970-ih godina, čime je potvrdio svoj status glavnog kandidata za novog Oskara.

Roma, koja je već dobila najveće pohvale kritičara, ima 10 nominacija za Oskara, uključujući za najbolji film i za režiju.

Nagrada DGA jedan je od najboljih indikatora za pobednika u trci za Oskara, samo sedam puta od 1948. dobitnici nagrade esnafskog udruženja nisu dobili tu prestižnu nagradu Američkog instituta za film.

Kuaron je Oskara dobio 2013. za Gravitaciju.

DGA je nagrade za najbolje TV režije dodelila Adamu Mekeju za porodičnu dramsku seriju Succession, Bilu Hejderu za komičnu seriju Beri (Barry) i Benu Stileru za miniseriju Escape at Dannemora.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво