Čarolija Meri Popins ponovo pred bioskopskom publikom

Jedan od najomiljnijih filmova dobio je svoj nastavak. "Povratak Meri Popins" reditelja Roba Maršala od danas je u redovnom repertoaru srpskih bioskopa.

Posle 55 godina Meri Popins u ulozi raspevane dadilje koju je maestralno oživela Džuli Endruz, svoju naslednicu je dobila u liku Emili Blant.

Radnja filma smeštena je u tridesete godine 20. veka, 24 godine nakon radnje prvog filma.

Majkl Benks radi u istoj banci u kojoj je radio njegov otac i živi u porodičnoj kući, u Trešnjinoj 17, sa svoje troje dece i starom kućepaziteljkom.

Nastavljajući tradiciju svoje majke, Džejn učestvuje u kampanjama za prava radnika i pomaže Majklovoj porodici.

Kada porodica mora da se suoči sa velikim gubitkom, Meri Popins se vraća, donoseći sreću u Majklov dom.

„Veoma sam počastvovan time što me je studio ‘Dizni' pozvao da režiram nastavak. Ovo je potpuno novi i originalni mjuzikl, od početka do kraja, što je retkost i ujedno sjajna prilika da stvorite nešto specifično", izjavio je reditelj i producent Rob Maršal.

P. L. Travers prvi put je upoznala svet sa neobičnom dadiljom 1934. godine u knjizi za decu Meri Popins, međutim, naknadne avanture Meri Popins ostale su na stranicama narednih knjiga, sve do sada.

U depresivnoj eri Londona, tridesetih godina prošlog veka, sada odrasli Džejn i Majkl Benks, zajedno sa troje Majklove dece, posetiće zagonetna Meri Popins koju prati određeni lični gubitak.

Zahvaljujući svojim jedinstvenim, magičnim veštinama i uz pomoć svog prijatelja Džeka, pomoći će ovoj porodici da ponovo otkriju radost koja se izgubila u njihovim životima.

„Meri Popins je prvi film koji sam gledao kao dete i on je moj um otvorio ka ovoj umetnosti i otkrio sam ljubav prema mjuziklu i filmovima punim avanture i fantazije. A ovaj film nije samo namenjen deci, on je za decu koja žive u nama", istakao je reditelj.

Film ima četiri nominacije za najprestižniju filmsku nagradu – Oskar i to za najbolju scenografiju, najbolju originalnu muziku, najbolju originalnu numeru i najbolji kostim.

Pored Emili Blant, igraju Meril Strip, Kolin Firt, Džuli Volters, Emili Mortimer, Dik Van Dajk, a scenario je napisao Dejvid Megi.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво