„Poslednji Srbin u Hrvatskoj“ od 7. marta u bioskopima

Domaća publika imaće priliku da od 7. marta širom Srbije pogleda komediju „Poslednji Srbin u Hrvatskoj", snimljenog u srpsko-hrvatskoj produkciji.

Poslednji Srbin u Hrvatskoj je prvi dugometražni film reditelja i scenariste Predraga Ličine koji je, poigravajući se sa skoro svim filmskim žanrovima od horora, komedije do romanse i naučne fantastike pa čak i sa elementima vesterna, napravio jednu takozvanu „zombi" komediju.

U budućnosti, nakon bankrota Hrvatske, stanovništvo se suočava sa velikim klasnim razlikama. Mala grupa bogatih postala je još bogatija, a siromašni su još siromašniji. U  vremenima u kojima je voda dragocenija od nafte, moćnici ne prezaju ni od čega kako bi je se domogli i spremni su da ubace i zombi-virus u nju.

U centru priče je zagrebački bonvivan Mića (Krešimir Mikić) čija se svakodnevica odvija između salona za masažu, restorana i bioskopa u kojem redovno prati filmski serijal svoje omiljene glumice Franke Anić (Hristina Popović). Zombi-epidemija zateći će ga potpuno nespremnog, ali praćen svojom filmskom heroinom on se probija kroz svet zombija s jednim jedinim, ali teško ostvarivim ciljem – preživeti.

Pored Hristine Popović i hrvatskog glumca Krešimira Mikića, publika će imati priliku da na velikom platnu vidi i Sergeja Trifunovića, Tihanu Lazović, Dadu Ćosića, Bojana Navojeca, Renea Bitorajca i druge. Jedna od uloga poverena je i popularnoj hrvatskoj pevačici Severini.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво