Dilon za RTS po dolasku na Mećavnik: Srbija mi se već dopada

Zvezda ovogodišnjeg Kustendorfa, američki glumac Met Dilon stigao je na Mećavnik i u prvoj izjavi, ekskluzivno za RTS, rekao da ceni Kusturicu i da iako nije video mnogo, Srbija mu se već dopada.

Dilona je u Drvengradu dočekao osnivač „Kustendorfa“ Emir Kusturica, na tradicionalni srpski način uz so i pogaču.

Kako se osećate sada kada ste stigli u Srbiju?

Nikada nisam imao ovakav doček. Ovo je prvi put da sam imao bilo kakav doček. Divno je. Stigao sam avionom i onda smo se dovezli ovde. Čuo sam da postoje i drugi načini, da može i da se doleti, ali ne volim mnogo da letim.

Kako ste reagovali kada Vas je Kusturica pozvao na festival „Kustendorf“ u Srbiju?

Ja sam veliki obožavalac njegovih filmova. Bio sam vrlo uzbuđen zbog ideje da ću doći. Odmah sam rekao, ako mi obaveze dozvole, stižem. I to je uspelo. I evo mene.

Ideja ovog festivala je da spoji mlade autore i velike zvezde.

Da, to mi se dopada. Sjajno je što imate studente, ljude koji su mladi, nadahnuti reditelji, glumci. To mi se od svega najviše dopada. Neki festivali to rade, neki ne. Mislim da je to važno. Znate, ne volim da ljudima govorim kako da rade neke stvari, ali imam mnogo iskustva, pa ako neko podeli moje iskustvo, to je dobro.

Mi Vas doživljavamo kao filmsku zvezdu, a kako Vi sebe vidite?

Ne, nisam filmska zvezda. Ja sam obična osoba, kao svako drugi.

Posle dočeka Meta Dilona, ekipa RTS-a je zajedno sa njim dočekala i Srpsku novu godinu, uz trubače, kuvano vino i rakiju. I to mu se dopalo u Srbiji.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво