Zahuktava se „Kustendorf“ – beli umesto crvenog tepiha

Dvanaesti Međunarodni filmski i muzički festival „Kustendorf“ se zahuktava. U programu „Savremene tendencije“ prikazan je film „Bliski neprijatelji“ francuskog reditelja i scenariste Davida Oelhofena, koji je gost festivala. Veče će biti u znaku filmova koji su u konkurenciji za nagrade, ali i drugih dešavanja.

Od Džonija Depa, preko Sorentina, Monike Beluči, pa do Serđia Lopeza, utisak o Kustendorfu dele svi.

„Nema crvenog tepiha, sada je tepih beo. Atmosfera je sjajna. Osećate da nema pretvaranja", rekao je glumac Serđi Lopez.

Serđi Lopez je na platnu buntovnik, marginalac, lutalica. Nagradu Cezar je dobio za ulogu u filmu „Heri, prijatelj koji vam želi dobro", radio je „Slatke prljave stvari" sa Stivenom Frirsom i „Panov lavirint" sa Giljermom del Torom. Na Kustendorfu je dobio Nagradu za buduće filmove.

„Imao sam priliku da radim sa različitim rediteljima, koji imaju takve ideje da sam posle snimanja govorio - vau pa to funkcioniše. Radio sam i filmove u kojima sam imao dobre uloge, ali ih nije videlo mnogo publike", rekao je Lopez.

U takmičarskoj selekciji je 21 ostvarenje autora iz celog sveta. Boje srpskog filma brani Ognjen Petković sa filmom „Jesenji valcer".

„Cilj ovog filma je da pokaže koliko je ljudski život važan. To je priča ratna ali ispričana iz ugla civila", naveo je Petković.

Nekada kao student, danas kao najpoželjnije društvo za srpska i ruska ostvarenja ali i selfije i foto albume – Miloš Biković je ponovo na Kustendorfu.

„Ja se nadam da nisam pokazao ni delić onoga što od potencijala postoji u meni i koga nisam ni svestan i treba da istražujem. To i jeste neki rad na sebi koji predstoji", rekao je Miloš Biković.

Program se na Kustendorfu zahuktava iz časa u čas. Večeras stiže Mat Dilon, američki dečak koga smo na filmu upoznali kao problematičnog tinejdžera, serijskog ubicu, ali i šarmantnog kicoša i zavodnika. Večeras stiže i Srpska nova godina na Trgu sa Jovanom Pavlovićem i Markom Markovićem.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво