Nagrada za stohiljaditog gledaoca filma „Kralj Petar Prvi“

U utorak, 18. decembra, na jednoj od projekcija, film „Kralj Petar Prvi“ dobiće svog stohiljaditog gledaoca, za koga je „Šumadijagranit“ iz Aranđelovca pripemio nagradu – vikend u Hotelu „Izvor“ u Aranđelovcu za dvoje.

Film Kralj Petar Prvi, posle samo 11 dana prikazivanja, videlo je 100.000 gledalaca,  što je nakon silovitog početka na premijeri u Beogradu i punih sala na projekcijama po Srbiji bilo i očekivano. Zato je produkcija odlučila da vernu publiku i nagradi.

Ostvarenje Petra Ristovskog premijerno je prikazano 5. decembra u Beogradu, a zatim su projekcije krenule po čitavoj Srbiji.

Ekipa filma svuda je nailazila na oduševljen prijem, a kritike stručne javnosti koje su se pojavile u poslednjih nekoliko dana potvrdile su visok kvalitet filma.

Jedna od mnogobrojnih pozitivnih kritika naglasila je da je film Kralj Petar Prvi „nasuprot očekivanom, uspeo da ponudi više nego zadovoljavajući spoj spektakla i istinskog dramaskog tragizma, i to u prilično preciznoj razmeri. Sama priča prati stradanje srpske vojske i civilnog stanovništva sa naglaskom na jednu od ključnih bitaka i potonjeg povlačenja ovdašnje vojske ka Albaniji, a sve to je ovde isporučeno na čak i pomalo (za ovdašnje parametre i skorašnje pokušaje) iznenađujuće spektakularan način u prvi mah na vizuelnom i produkcionom planu“.

Serija Kralj Petar Prvi, prema istoimenom filmu, biće emitovana na RTS-u sledeće sezone.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се