Ostvarenja Nebojše Glogovca kroz više od 40 fotografija

Izložba fotografija „Nebojša Glogovac“, koju je priredila Maja Medić, sastoji se od više od 40 fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je proslavljeni glumac ostvario svoje najznačajnije uloge. Postavka će biti otvorena 21. decembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda (KCB) u toku koje će biti pušten film „Ustav Republike Hrvatske“.

Na kraju godine u kojoj nas je prerano napustio velikan našeg glumišta Nebojša Glogovac, ostavivši srpskoj kulturi u nasleđe desetine vrhunskih uloga na filmu, televiziji i u pozorištu, ovim izborom fotografija KCB u saradnji sa Jugoslovenskim dramskim pozorištem želi da na trenutak osvetli deo njegove karijere.

Na otvaranju izložbe koja se sastoji od više od 40 fotografija iz velikog broja filmova i predstava u kojima je Glogovac ostvario svoje najznačajnije uloge, o njegovom opusu razgovaraće reditelj filma Ustav Republike Hrvatske Rajko Grlić i autor izložbe Maja Medić.

Grlićev film, u kojem je Glogovac igra glavnu ulogu, biće prikazan posle razgovora.  

„Na neki način sam zahvalan svom poslu, jer mnogo toga mogu da saznam kroz njega, mnogo puta sam dušu nahranio samo čitajući ta dela, a onda i igrajući ih uspeo sam da proživim i neke tuđe sudbine, da bolje shvatim druge ljude. Gluma je škola duše“, izjavio je svojevremeno Glogovac.

Od prvih pojavljivanja u Mijačevoj Velikoj pljački, TV-seriji Bolji život i filmu Vukovar, jedna priča, nizale su se brojne uloge koje su mu donele, između ostalog, četiri godišnje nagrade Jugoslovenskog dramskog pozorišta.

Dve nagrade „Miloš Žutić“ i dve nagrade Sterijinog pozorja, nagradu „Zoran Radmilović“, kao i nagradu „Car Konstantin“.

Glogovac je dobio i šest Gran-prija na Filmskim susretima u Nišu i na kraju „Zlatnu arenu“ u Puli za ulogu u filmu Ustav Republike Hrvatske.

Besplatne ulaznice za razgovor i projekciju filma preuzimaju se na blagajni Dvorane Kulturnog centra Beograda, radnim danom od 16 do 21 sat, zaključno sa četvrtkom, 20. decembra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво