Milan Marić „Evropska zvezda u usponu“ na Berlinalu

Mladi srpski glumac Milan Marić, koji je početkom ove godine, upravo u Berlinu skrenuo pažnju na sebe izvanrednim tumačenjem naslovne uloge u biografskom filmu o Sergeju Dovlatovu, izabran je da bude deo postave „Evropske zvezde u usponu“ (European Shooting Stars) predstojećeg izdanja Filmskog festivala u Berlinu.

Reč je o programu koji će se odigrati od 8. do 11. februara naredne godine, u sklopu industrijskog dela Filmskog festivala u Berlinu, gde će, uz Milana Marića, agentima i producentima biti predstavljeno još devet izabranih mladih glumačkih snaga u usponu iz raznih krajeva Evrope.

Poziv za ovaj program i učešće u njemu svakako predstavljaju veliku počast i iskreno priznanje za talenat, trud i potencijal za dalje napredovanje, a za odabrane mlade glumce će biti organizovan niz sastanaka sa filmskim profesionalcima iz čitavog sveta.

Uloga u Dovlatovu, rusko-poljsko-srpskoj koprodukciji u režiji Alekseja Germana mlađeg, prva je glavna uloga na filmu za mladog Marića. Film, nastao i uz podršku Filmskog centra Srbije, premijeru je imao zimus upravo u glavnom takmičarskom programu Filmskog festivala u Berlinu.

O ulozi u Dovlatovu Milan Marić je, između ostalog, rekao da je pokušavao da odgonetne šta se krije iza tog Dovlatovljevog cinizma, te njegove ironije, bezobrazluka, šta je iza tog štita.

„Onda sam shvatio da se iza toga nalazi nesigurnost, tuga, neko dete koje ne zna kako da se izbori sa zadatkom, a svi oko njega očekuju da to što pre reši", naveo je Marić.

U Srbiji, Milan Marić je ostvario epizodne uloge u dugometražnim filmovima Branio sam Mladu Bosnu (2014), Dobra žena (2016), Vlažnost (2016), Santa Marija dela Salute (2016), kao i u zapaženim kratkometražnim filmovima Izgledaš do jaja kad sam odvaljen (2013) i Život traje tri dana (2017).

Na televiziji smo ga gledali u serijama Miris kiše na Balkanu, Nemanjići – rađanje kraljevine, Vojna akademija, Jutro će promeniti sve, a uskoro ćemo ga gledati i u novim televizijskim igranim serijama Besa, Pet i Žmurke.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво