Održan 6. Srpski filmski festival u Čikagu

Posvećen stogodišnjici završetka Prvog svetskog rata i srpsko-američkom prijateljstvu, 6. Srpski filmski festival u Čikagu je završen.

Festival je počeo projekcijom dokumentarnog filma Dragutin Matić – oko sokolovo Miodraga Miljkovića i otvaranjem izložbe Tamo daleko 1918-2018.

Na otvaranju, publiku su pozdravili osnivač i direktor festivala Slavica Petrović, reditelj Slobodan Šijan, glumac i posebni savetnik ministra kulture Srbije Tihomir Arsić, konzul Dejan Radulović, producenti Miodrag Miljković i Dušan Miljković i protođakon Jovan Aničić.

Prve večeri prikazan je i film Južni vetar Miloša Avramovića, a zbog velikog interesovanja, organizovane su još dve projekcije.

Interesovanje je bilo veliko i za filmove Ko to tamo peva Slobodana Šijana, koji je prikazan u novom digitalizovanom formatu, Patuljci sa naslovnih strana Milorada Milinkovića, Meso u režiji Saše Hajduković, dokumentarni film Otvorenih očiju Marka Novakovića i Mali film o velikoj Mileni Miloša Radovića.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи