Igor Đorđević: Popularnost serije „Koreni“ je optimistična za ukus publike

Gledaoci su u dosadašnjim „Korenima“ uspeli da upoznaju i dobre i loše strane Đorđa Katića. Glumac Igor Đorđević, gostujući u Jutarnjem programu, istakao je da je ga raduje pažnja koju je, zbog serije, dobila i knjiga.

Utisci i reakcije na račun Korena su nepodeljene. Glumac Igor Đorđević koji tumači ulogu Đorđa Katića u seriji RTS-a kaže da se ekipa, radeći na njoj, nije bavila tom vrstom očekivanja.

„Mi smo samo imali utisak da radimo nešto dosta važno i došli smo dosta pripremljeni baš zbog osećaja odgovornosti prema tom delu prema kojem svi gajimo poštovanje“, rekao je Đorđević istakavši da ga i kao učesnika u projektu, ali i kao građanina raduje pažnja javnosti.

„Raduje me da se gledaju takvi sadržaji i da se promoviše jedno takvo književno delo, to je optimistično što se tiče ukusa naše publike“, istakao je umetnik.

Lik Đorđa, zbog prkosa i otpora, ali i zbog bola koji oseća zbog ličnih problema, jedan je od najintrigantnijih. Govoreći o pripremi za ulogu, Igor navodi da je ključno bilo vreme pre početka snimanja.

„Nije to bilo ništa drugačije od onoga kako se inače pripremam. Moram da istaknem, dobili smo četiri meseca ranije scenario i to je dosta pomoglo da uđem u priču. Kada imate književnu građu imate struktne indikacije kako se taj lik ponaša“, objašnjava Đorđević dodajući da susret sa litaraturom „glumca brani i pomaže mu da precizno odigra ono što je pisac napisao.

Kao jedan od razloga za dobar rezultat Đorđević navodi i to što su se glumci dosta dogovarali oko svojih likova.

Ističući da nije česta pojava da kolege i stručna javnost odobravaju neko ostvarenje, Đorđević kaže da je reč skoro o fenomenu: „Jednodušni su u odobravanju. Ovo je fenomen, što se mene tiče, da su svi mišljenja da je odličan posao urađen“.

Govoreći o seriji Delirijum tremens po komadu Gorana Markovića koju ćemo tek videti, Igor Đorđević otkriva da će njegov lik biti zadužen za komičnu stranu.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара